10.6 C
Pals
Dijous, 25 febrer 2021

La Bisbal impulsa un projecte educatiu sobre gènere i diversitat afectivosexual

L’entitat Lo Relacional és l’encarregada de dur a terme el projecte anomenat ‘La revolució del gènere i els afectes’ a l'INS la Bisbal i a l’Escola Cor de Maria

El més llegit

Calonge i Sant Antoni no tindran policia local durant la nit davant les protestes

L’Ajuntament de Calonge i Sant Antoni ha decidit deixar al descobert el servei durant les nits de la Policia Local i només cobrir els torns de dia davant le protestes de la setmana passada, segons ha informat el Diari de Girona.

Comença la vacunació contra la COVID-19 en punts emblemàtics del Baix Empordà

Aquest dimarts s’inicia el procés de vacunació a les persones amb gran dependència i la setmana vinent amb majors de 80 anys. Es vacunarà al Teatre Mundial o a Can Quintana

El turisme britànic podrà tornar a la Costa Brava aquest estiu, segons Boris Johnson

Des del Grup Costa Brava Centre reben la notícia satisfactòriament, però reclamen que necessiten que la informació els arribi abans i l'obertura de fronteres, tan nacionals com internacionals.

Alumnes que lluiten contra el canvi climàtic des de les aules

Els alumnes de 1r d'ESO de l'escola Prats de la Carrera de Palafrugell estan desenvolupant un projecte que té de lema 'El mar comença aquí'. Volen conscienciar la població sobre la importància de cuidar el medi ambient i no llençar brossa pel vàter o pels embornals.
Temps de lectura: < 1 minut
- Publicitat -

El projecte ‘La revolució del gènere i els afectes’ organitzat per Lo Relacional, intenta aportar una visió d’igualtat i de reflexió sobre els gèneres i la identitat sexual als alumnes de 2n d’ESO de l’INS la Bisbal i de l’Escola Cor de Maria. La iniciativa es va iniciar l’any passat i davant la valoració positiva que va tenir, els diversos agents bisbalencs han treballat perquè tingués continuïtat.

Aquest any es desenvoluparà durant el mes de febrer als diversos centres educatius bisbalencs i busca afavorir que el jovent visqui el seu gènere i la seva sexualitat des de la llibertat, l’autoestima i la igualtat de drets. L’entitat Lo Relacional és l’encarregada de dur a terme les diverses activitats d’acció educativa en el marc del projecte ‘La revolució del gènere i els afectes’ per tal de tractar la revolució de gènere i la diversitat afectivosexual. En aquesta segona edició, l’objectiu és crear un fanzine i un podcast per tal que el projecte desemboqui en un producte final per mostrar a la ciutadania bisbalenca el 8 de març, Dia de la Dona Treballadora.

La regidora d’Igualtat, Xènia Sala Paretas, explica que diversos agents bisbalencs han fomentat aquest projecte perquè creuen que hi ha una necessitat entre l’alumnat, així com un reclam de suport de les famílies per a l’acompanyament dels seus fills i filles.

El contingut d’aquesta iniciativa va ser treballat conjuntament entre el grup d’estudiants, el col·lectiu Nosaltres, Lo Relacional, l’INS la Bisbal, l’Escola Cor de Maria i l’Àrea de Joventut i Igualtat de l’Ajuntament. També, s’ha format al professorat per tal d’incorporar la diversitat afectivosexual i de gènere a l’acció educativa.

- Publicitat -
- Publicitat -

Últimes notícies

Pla de xoc d’ajudes a Palafrugell per pal·liar la crisi de la COVID-19

Serà una reducció d’impostos i taxes, l ajudes directes i ajudes a les persones més vulnerables

Altres notícies