13.4 C
Pals
Divendres, 24 maig 2024
- Publicitat -

Puja el preu mig de lloguer a la zona de Sant Feliu de Guíxols i Palamós durant el 2023

La demarcació de Girona, segons apunta un estudi de la Cambra de la Propeitat urbana de Girona, ha registrat el màxim històric en el preu del lloguer durant el 2023

Redacció
Redaccióhttps://www.radiocapital.cat
Ràdio Capital combina una programació musical de qualitat, amb diferents programes informatius i divulgatius.
Temps de lectura: 2 minuts
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

Les comarques gironines registren el màxim històric en el preu del lloguer durant el 2023, segons un estudi de la Cambra de la Propietat Urbana de Girona. En dades interanuals s’ha registrat un augment en totes les poblacions analitzades, tot i que el creixement no ha estat el mateix.

A la zona de la costa la variació del preu del lloguer va ser del 2,3%. I tot i que és el creixement més petit en l’últim any, en el darrer trimestre es va assolir un sostre de preu del lloguer en les poblacions situades entre Sant Feliu de Guíxols i Palamós, amb un preu mig de 725,81 euros. A finals del 2022 el preu del lloguer era de 705,98 euros de mitjana. Així, en la comparativa trimestral, el lloguer va augmentar un 6% entre el tercer i quart trimestre.

En els altres municipis, tot i que hi ha hagut un encariment del preu, s’ha produït de manera dispar. A Girona ciutat, l’any es va tancar amb un preu de lloguer de mitjana de 722,66 euros. Això representa un increment anual d’un 4,2%. Cal destacar que, en tres dels quatre trimestres del 2023, la tendència va ser alcista, arribant fins al màxim històric del tercer trimestre en què es van fregar els 800 euros de preu mitjà. En el darrer trimestre de l’any es va fer una important correcció a la baixa, amb un descens del preu d’un 9,5% respecte al tercer trimestre.

Olot és la població que presenta un increment més alt, del 12,1% en un any. El 2023 es va tancar amb un preu de lloguer de 583,53 euros, en comparació als 520,60 euros en què havia tancat el 2022. Figueres també és una de les poblacions de les comarques gironines que ha registrat un increment més alt. El 2023 es va tancar amb un preu lloguer mitjà de 577,90 euros, el que representa un 9,3% més que l’any anterior.

Aquesta tendència és la mateixa que s’ha anat produint en els darrers 5 anys. Olot és la població on l’increment ha estat més accentuat, del 30%. Tot i això, el segueix la zona de la costa, on el preu mitjà de lloguer trimestral ha augmentat un 25%. Mentre que a Figueres s’ha registrat un ascens del 22% i a Girona un 15%.

Mentre els preus dels lloguers s’enfilen, s’ha reduït el nombre de nous contractes concertats. Això s’acaba reflectint en la dificultat per accedir als habitatges de lloguer generat per una baixa oferta d’immobles i una escalada de preus. Durant el 2023 el nombre de contractes ha disminuït en totes les demarcacions. La reducció més important la trobem a Figueres amb un descens del 16,9%. Girona i Olot presenten un descens similar, del 12,2% i el 12% respectivament. A la zona de costa la disminució no és tan significativa, en un descens de contractes de 4,2%.

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -

Oasis reeditaran “Definitely Maybe” pel seu 30è aniversari

Els seguidors dels Oasis fa anys que esperen un possible retorn del grup, però de moment els germans Gallagher no es posen d’acord i continuen amb les seves carreres en solitari. Els darrers dies les xarxes del grup hi havia cert moviment i alguns optimistes es van pensar que finalment hi hauria l’esperada reunió al
- Publicitat -
- Publicitat -

Altres notícies

- Publicitat -