27.4 C
Pals
Dimecres, 17 juliol 2024
- Publicitat -

La moció de reprovació a Jaume Palahí per les acusacions a Juli Fernández tira endavant

La moció de reprovació es va aprovar amb vuit vots a favor, sis en contra i set abstencions

Redacció
Redaccióhttps://www.radiocapital.cat
Ràdio Capital combina una programació musical de qualitat, amb diferents programes informatius i divulgatius.
Temps de lectura: 2 minuts
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

El ple municipal de Palafrugell tira endavant la moció de reprovació al regidor d’urbanisme, Jaume Palahí, presentada pel portaveu del PSC, Juli Fernández per les acusacions en relació amb als convenis signats amb  l’escorxador municipal que es van fer en l’anterior ple municipal.

La moció va començar amb la intervenció de Juli Fernández, que va reconèixer que aquesta és una moció “que no els agrada presentar”, però que amb el desenvolupament i la falta de rectificació de Jaume Palahí han hagut de tirar endavant. Fernández afegeix que amb aquesta moció volen reprovar el comportament de Palahí, però en cap cas la seva gestió.

El portaveu del PSC també ha recordat que en l’anterior ple el regidor d’urbanisme va afirmar que durant els anys que va ser alcalde va signar uns convenis amb l’associació de carnissers, de la que era president Joaquim Vencells, i el va acusar d’irregularitats, tracte de favor i prevaricació.

Juli Fernández va acabar desmuntant aquest argument mostrant que, a part dels convenis signats els anys 2012 i 2014, hi ha convenis anteriors que van signar els alcaldes Lluís Medir i Sergi Sabrià els anys 2008 i 2011, respectivament. Juli Fernández afirma que en un plenari “no es poden fer acusacions tan fortes al cap de l’oposició quan els convenis demostren que no és veritat”.

L’alcalde del consistori, Joan Vigas, recorda que les afirmacions que va fer Jaume Palahí es van fer “sense que l’equip de govern en tingués coneixement”. A més, afegeix que les declaracions que va fer el regidor van ser “a títol absolutament personal”.

Jaume Palahí va afirmar que s’estaven “tergiversant les seves paraules”. En cap cas, explica el regidor d’urbanisme, va voler acusar a Juli Fernández de malversació o tracte de favor. Jaume Palahí també recorda que no va donar cap nom i que va ser Juli Fernández el que es va “autoinculpar”.

 

La moció de reprovació es va aprovar amb vuit vots a favor del grup del PSC i el regidor de Ciutadans; sis en contra, pràcticament per tot el grup d’ERC; i set abstencions (de Mònica Alcalà, candidata d’ERC a l’alcaldia; els tres regidors de Som Gent del Poble, i els regidors Marc Heras, Josep Salvatella i Alfons Rius).

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -

Ressenyes curioses, amb Blai Corpas

Una setmana més en Blai Corpas ens recull algunes de les ressenyes que trobem a Google sobre establiments empordanesos. https://www.youtube.com/watch?v=zQlwH39835M
- Publicitat -
- Publicitat -

Altres notícies

- Publicitat -