12.1 C
Pals
Dissabte, 4 febrer 2023
- Publicitat -

Sant Feliu licitarà el contracte de neteja per 5,1 milions d’euros anuals

Més reciclatge, contenidors intel·ligents i un període de 5 anys

Temps de lectura: 2 minuts
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

L’Ajuntament de Sant Feliu de Guíxols licitarà el nou contracte de neteja viària i recollida d’escombraries per 5,1 milions d’euros anuals durant 5 anys i sense possibilitat de pròrroga. Amb aquest nou contracte es vol donar impuls al reciclatge i augmentar la neteja. Per fer-ho, hi haurà més operaris i es farà carrer a carrer, i es deixarà de planificar per zones, tal i com s’havia fet fins ara. La zona de la platja es netejarà diàriament en temporada turística, i per primera vegada s’estableix que a l’hivern també es netejarà la sorra. A més, també tindran una forgoneta d’aigua a pressió amb la que es podran treure grafittis i xiclets. Pel que fa al reciclatge, l’objectiu a llarg termini és assolir el 70%, que és el que s’estableix des d’Europa, però de cares a aquest proper any, arribar al 50%, quan ara està al 46,3%.

Per això s’instal·laran contenidors intel·ligents amb xips i targetes per detectar en quines zones de la ciutat es gestionen bé les escombraries. En aquest sentit, s’invertiran uns 4 milions d’euros en maquinària entre l’empresa i l’ajuntament.

El nou contracte també descarta el porta a porta però incrementa el nombre de contenidors de recollida selectiva, i en tots els punts de recollida hi haurà d’haver doncs, totes les fraccions. Igualment, sí que es podrà sol·licitar un porta a porta gratuït per recollir volums grans, i també hi haurà la deixalleria fixa per bombetes, piles o cd’s. Tot i així, se n’instal·laran sis als carrers perquè sigui més còmode. A més, s’instal·laran 76 noves papereres a tota la façana litoral de Sant Feliu de Guíxols.

L’Ajuntament ha d’aprovar la licitació en el ple extraordinari de dimarts, i confia que podrà tenir el servei adjudicat al setembre perquè comenci a funcionar a partir del 2021. Aquest servei va ser adjudicat per última vegada l’any 2008 a l’empresa Cespa per un període de vuit anys, i dos de prorrogables.

 

 

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -

Altres notícies

- Publicitat -