5.7 C
Pals
Diumenge, 17 gener 2021

Santa Cristina d’Aro tampoc cedirà els romanents de tresoreria a l’Administració general de l’estat

El més llegit

Un terratrèmol sacseja alguns punts del Baix Empordà

Ha tingut l'epicentre a Cassà de la Selva, tot i que s'ha pogut detectar a Santa Cristina d'Aro o Calonge

Un jutjat ordena a l’Ajuntament de Palafrugell que obri un expedient al nou Càmping Calella

La disputa entre els propietaris de la parcel·la embrionària Càmping La Siesta de Calella (la família De Vehí) i els fins l'octubre arrendataris del terreny i responsables de l'activitat (la família Cruz) ha acabat en un jutjat.

Els Amics de les Arts anuncien que treballen en un musical

Els Amics de les Arts feia uns quants dies que estaven poc actius a les xarxes, fins que aquest divendres han trencat el silenci per anunciar que estan començant a treballar en un musical al costat de la productora Minoria Absoluta (Està Passant, Polònia) i de l’escriptor Marc Artigau. Segons comenta el grup, fa dos…

El restaurant La Gamba de Palamós tanca temporalment després de ser sancionat per incomplir les restriccions

El restaurant La Gamba de Palamós ha decidit tancar temporalment després d'haver estat sancionat per la policia per no complir les restriccions de la Covid-19. Ara, a la porta del restaurant, s'hi troba el rètol: "Tancat per força". 
Redacció
Redaccióhttps://www.radiocapital.cat
Ràdio Capital combina una programació musical de qualitat, amb diferents programes informatius i divulgatius.
Temps de lectura: < 1 minut
- Publicitat -

L’equip de Govern de l’Ajuntament de Santa Cristina d’Aro, format per 6 regidors d’ERC i 3 de JxCat, ha decidit no adherir-se a l’acord signat el passat 4 d’agost pel Govern de l’Estat i la FEMP per “contribuir des dels municipis a desenvolupar una mobilitat sostenible, l’Agenda Urbana i polítiques de cures i suport a la cultura”.

Des del Consistori es creu que aquest acord estableix unes condicions que no s’adeqüen a les reivindicades del municipalisme català, ja què aquest acord estableix que els romanents de tresoreria es transfereixin voluntàriament en la seva totalitat, com a préstec, a l’Administració General de l’Estat, que el retornarà en un termini de 15 anys a partir de 2022.Els municipis que ho facin, tindran accés, en proporció a l’aportació realitzada, a un crèdit extraordinari de 5.000 milions d’euros, però no així la resta, generant un greuge comparatiu entre municipis.

La proposta té, de moment, el suport dels grups municipals d’ERC, JxCat i C’s.

L’equip de Govern municipal traslladarà una moció al Ple Municipal per a, entre d’altres, mostrar el rebuig a aquest acord, per a emplaçar el Govern de l’Estat Espanyol a flexibilitzar la regla de despesa i a modificar la llei 2/2012 d’estabilitat pressupostària per així donar més marge a les administracions locals en la resposta a la present crisi i per a reclamar al Govern de l’Estat que permeti que les administracions locals puguin disposar del superàvit de l’any 2019 i dels romanents acumulats per a destinar-los a mesures per a la reactivació socioeconòmica de les respectives comunitats locals.

 

- Publicitat -
- Publicitat -

Últimes notícies

Altres notícies