6 C
Pals
Dilluns, 30 gener 2023
- Publicitat -

Santa Cristina estudia demandar la Generalitat pel deute de les escoles bressol

Temps de lectura: < 1 minuts
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

Santa Cristina elaborarà un estudi per determinar si porta la Generalitat de Catalunya als jutjats o no. La demanda serviria per reclamar al govern català el deute pertinent de les escoles bressol del municipi.

L’Ajuntament ha reclamat a la Generalitat que inclogui en el pressupost d’aquest any una partida per pagar les escoles bressols del municipi. Si la petició no es favorable però s’estudiarà portar el màxim òrgan català davant dels jutjats.

D’aquesta manera se sumaria a la trentena d’ajuntaments que ja han portat el mateix govern a judici per l’incompliment dels acords de finançament de les escoles bressol. Santa Cristina reclama l’ingrés a les arques públiques de la quantitat pressupostària que li pertoca.

Els 26 ajuntaments, entre ells el de Sant Feliu de Guíxols, van presentar un recurs contenciós-administratiu al Tribunal Superior de Justícia de Catalunya, que els va donar la raó. A causa d’aquesta sentència, la Generalitat va haver de complir amb l’establert a la llei i pagar els deutes de les escoles bressol.

La sentència reconeix que els municipis demandants tenen dret a percebre un import de 1.300 euros per alumne en relació als cursos escolars 2012-2013, 2013-2014 i 2014-2015, cursos en els que la Generalitat no va abonar la quantitat tot i estar obligada a fer-ho.

Durant aquest temps, el Departament d’Ensenyament no va finançar el funcionament de les escoles bressol de titularitat municipal, però la Diputació de Girona va implantar un programa de finançament substitutiu.

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -

El Bàsquet Girona no sap aprofitar el seu gran inici de partit

El marcador assenyalava un 73 a 84 a la conclusió del matx, resultat que pot ser enganyós si analitzem els 40 minuts
- Publicitat -
- Publicitat -

Altres notícies

- Publicitat -