6.4 C
Pals
Dimecres, 6 desembre 2023
- Publicitat -

S’aprova el Pla de gestió de la sèpia del golf de Pals i Roses

El pla estableix mesures tècniques de gestió i de seguiment de la pesca, el marisqueig professional i de la pesca recreativa per garantir-ne així la conservació i sostenibilitat

Temps de lectura: 2 minuts
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

El Comitè de Cogestió de la Sèpia del Golf de Pals i de Roses ha aprovat el Pla de gestió d’aquesta espècie. Així, doncs, s’estableixen les mesures tècniques de gestió i de seguiment de la pesca i el marisqueig professional i de la pesca recreativa de la sèpia per garantir la seva conservació i sostenibilitat.

Amb l’elaboració d’aquest Pla, hi ha la intenció d’incorporar el model de cogestió establert pel Decret de governança a l’activitat adreçada a la pesca de la sèpia amb arts fixes (xarxes sepieres i nanses), i també cercar un encaix de l’activitat de la pesca recreativa en un marc d’explotació comú. A banda, també busca que el territori gestioni les postes de cefalòpodes, la recuperació d’arts selectius en desús com les “nanses per a sèpia” i la millora de la comercialització mitjançant l’aplicació d’un programa socioeconòmic.

Per fer-ho possible, aquest Pla determina diverses mesures com la de realitzar una veda d’espècie per a les flotes implicades que s’aplica per primera vegada. Posa límit al nombre d’exemplars o pes màxim per total de la captura autoritzada per a la pesca recreativa considerant dades biològiques i una àrea delimitada per als col·lectors d’ous de sèpia. La veda serà per a un període de dos mesos entre els mesos de setembre i octubre. La proposta també estableix la concessió de permisos especials per a la captura de sèpia segons criteris de dedicació històrica, l’ús de nanses i tresmall en pesca professional i la potera en la pesca recreativa, entre d’altres.

El Comitè de Cogestió de la Sèpia del Golf de Pals i de Roses ha estat el primer dels comitès de cogestió constituïts d’acord amb el Decret sobre el model de governança de la pesca professional a Catalunya, un model innovador de participació en què tots els integrants tenen el mateix pes en el procés de presa de decisions.

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -
00:04:28

Empordà 2030 – El miracle de l’Espai Ter

En el quart bloc dels reportatges Empordà 2030, sobre Cultura, descobrim més a fons la programació de l'Espai Ter de Torroella de Montgrí.
- Publicitat -
- Publicitat -

Altres notícies

- Publicitat -