10.1 C
Pals
Dilluns, 6 Abril 2020

S’aprova el Pla de gestió de la sèpia del golf de Pals i Roses

El pla estableix mesures tècniques de gestió i de seguiment de la pesca, el marisqueig professional i de la pesca recreativa per garantir-ne així la conservació i sostenibilitat

El més llegit

16 morts i 183 positius per coronavirus al Baix Empordà

Un augment de deu casos diagnosticats de coronavirus al Baix Empordà i dues morts més, la primera al centre de Palamós Gent Gran

Denuncien una persona fent surf a Llafranc

El surfista ha aprofitat el bon temps, malgrat el confinament

Empreses del Baix Empordà: teniu bates, mascaretes o guants?

El Consell Comarcal del Baix Empordà fa una crida per poder-ne donar a les persones que cuiden gent gran

TV3 es fa ressò del projecte “Cançons per la gent gran” dels cantants de la Bisbal

Sanjosex, Miquel Abras i Mazoni encapçalen la solidaritat bisbalenca amb la Residència Zoilo Feliu de la Bisbal
Temps de lectura: 2 minuts

El Comitè de Cogestió de la Sèpia del Golf de Pals i de Roses ha aprovat el Pla de gestió d’aquesta espècie. Així, doncs, s’estableixen les mesures tècniques de gestió i de seguiment de la pesca i el marisqueig professional i de la pesca recreativa de la sèpia per garantir la seva conservació i sostenibilitat.

Amb l’elaboració d’aquest Pla, hi ha la intenció d’incorporar el model de cogestió establert pel Decret de governança a l’activitat adreçada a la pesca de la sèpia amb arts fixes (xarxes sepieres i nanses), i també cercar un encaix de l’activitat de la pesca recreativa en un marc d’explotació comú. A banda, també busca que el territori gestioni les postes de cefalòpodes, la recuperació d’arts selectius en desús com les “nanses per a sèpia” i la millora de la comercialització mitjançant l’aplicació d’un programa socioeconòmic.

Per fer-ho possible, aquest Pla determina diverses mesures com la de realitzar una veda d’espècie per a les flotes implicades que s’aplica per primera vegada. Posa límit al nombre d’exemplars o pes màxim per total de la captura autoritzada per a la pesca recreativa considerant dades biològiques i una àrea delimitada per als col·lectors d’ous de sèpia. La veda serà per a un període de dos mesos entre els mesos de setembre i octubre. La proposta també estableix la concessió de permisos especials per a la captura de sèpia segons criteris de dedicació històrica, l’ús de nanses i tresmall en pesca professional i la potera en la pesca recreativa, entre d’altres.

El Comitè de Cogestió de la Sèpia del Golf de Pals i de Roses ha estat el primer dels comitès de cogestió constituïts d’acord amb el Decret sobre el model de governança de la pesca professional a Catalunya, un model innovador de participació en què tots els integrants tenen el mateix pes en el procés de presa de decisions.

Últimes notícies

Obren comptes corrents per fer aportacions solidàries

Fins al moment, n'han obert els Serveis de Salut Integrats del Baix Empordà i l'Ajuntament de Castell-Platja d'Aro

Palamós celebra les Juntes de Govern Local per via telemàtica

És l'òrgan on l'alcalde i els regidors de l'equip de govern aproven mesures per al municipi i que, degut al confinament, s'ha fet per videoconferència

Ja es pot anar a l’hort a collir productes per l’autobastament

També està permès si és un hort en el que es tenen animals que s’han de cuidar o si es tracta d'una activitat econòmica. Queden fora els horts que es troben en cases de segona residència.

L’Orquestra DiVersiones treu una cançó sobre el confinament

L'han titulat "No Tornaré a Casa" i parla de tot el que faran quan acabi el confinament

Passejar el gos a Palamós: no més lluny de 300 metres i de manera individual

El Ban municipal sobre les limitacions de treure a passejar el gos en època de coronavirus també estableix que no es pot anar a comprar i passejar el gos a la vegada.

Altres notícies