10.7 C
Pals
Diumenge, 26 Gener 2020

Sobre la proximitat

El més llegit

Reobert el pont del Ter de Torroella de Montgrí

Els Mossos d'Esquadra han tallat l'accés a Torroella pel pont del Ter com a conseqüència de la pujada del Ter

EN DIRECTE – Inundacions i desbordaments pel temporal Gloria al Baix Empordà

Segueix la cobertura en directe de les conseqüències del temporal Gloria al seu pas pel Baix Empordà, amb el riu Ter i el riu Daró desbordats

El creixement del Daró deixa inundacions al Baix Empordà

El Baix Empordà es desperta conscient que caldrà que passin dies perquè es resolgui l'episodi més inesperat del temporal Glòria

Un conductor engolit per una onada al port de Palamós durant el temporal Gloria

Un conductor es troba circulant pel port de Palamós fins que el temporal marítim l'atrapa quan les onades sobrepassen el dic de recer

Canvis al Parc de Sant Julià de Lòria a Calonge

Es canviaran els jocs infantils actuals i també l'equipament esportiu

Ahir vaig viure dues coses que em van fer reflexionar sobre la proximitat i la seva importància. I ja que som en una Ràdio Local, parlem-ne.

Primer vaig anar al debat sobre la cultura catalana del CCCB. Més enllà dels tòpics (certs) que no hi ha diners i la falta d’educació, van parlar d’un aspecte molt important, i és que la cultura i tot plegat comença a la voluntat de cadascú i a l’ambició que tingui. Per això és important el que una professora fa a la classe, com motiva als seus alumnes, parlar del Projecte Rossinyol o dedicar una estona a destacar persones de cada poble que han destacat. Més enllà de la CULTURA en majúscules, és el que es fa cada dia als pobles i el que nosaltres intentem comunciar de la manera més pròxima i n’aprenem cada dia fent-ho. Donar veu a on comença tot és essencial.

Després vaig veure un documental a DMAX, Cría, reza, ama. Anava sobre les dones al franquisme, i em va ajudar a entendre moltes coses.

Sóc d’una generació que la guerra no l’hem viscuda però se’ns explica, justament des de vivències personals i pròximes. Amb aquest documental em vaig trobar que tot el que els meus avis m’han explicat repetidament s’entenen molt millor en context.

La meva generació és molt activista i s’oblida a vegades que porta moltes dones i batalles al darrere per poder ser activistes tal i com ho som ara. Ens indigna que certa gent gran pensi com pensa, segons com defensin que a la dictadura no estaven tan malament, ens enrabia que tinguin actituds de dretes. Posant les batalletes diàries de la postguerra en context amb documentals com aquests, entenem més coses. M’indigna igual, però entenc millor les coses, s’entreveuen els perquès.

Per això, per entendre el que passa a nivell general, la proximitat és tant important, però també interesar-se per un context que ho faci entendre bé. La cultura comença amb les ambicions internes de cadascú, igual que les grans històries. Tu en tens i el teu vehí també, i per això cal començar per aquí per explicar i intentar entendre-ho tot. Benvinguts un dia més a Ràdio Capital.

Article anteriorEl irlandés
Article següentSorpreses

Últimes notícies

Primera Llista – 25 gener 2020

Escolta les 40 cançons més importants de la setmana amb en Marc Clapés.

L’aigua de la Bisbal ja torna a ser potable

No hi ha cap mena de contaminació microbiològica: els resultats d’avui són inferiors a 1 NTU

Ràdio Capital lidera la cobertura informativa del pas del temporal Glòria al Baix Empordà

La tasca informativa de Ràdio Capital en la cobertura del pas del Glòria pel Baix Empordà ha comptat amb el favor de l'audiència de tots els nostres canals, superant així tots els rècords assolits anteriorment.

Los Secretos i Coque Malla se sumen al Festival de la Porta Ferrada

El Festival de la Porta Ferrada presenta el concert de Los Secretos & Coque Malla. Entrades ja a la venda.

Un conductor engolit per una onada al port de Palamós durant el temporal Gloria

Un conductor es troba circulant pel port de Palamós fins que el temporal marítim l'atrapa quan les onades sobrepassen el dic de recer

Més notícies