8.6 C
Pals
Dijous, 20 gener 2022
- Publicitat -

SOS Costa Brava critica la venda de la Base Loran

SOS Costa Brava recorda també que a la zona s'hi podria construir el Conservatori del Litoral de Catalunya

Temps de lectura: 2 minuts
- Publicitat -spot_img
spot_img

A través d’un comunicat, l’entitat SOS Costa Brava ha criticat la venda de la Base Loran al nou propietari francès, Jean Philippe Cortez. El ciutadà francès va adquirir la propietat de 35 hectàrees  per un import de 400.000 € amb l’objectiu que convertir l’edifici en un habitatge privat i un museu. Des de SOS Costa Brava expliquen que des de la Generalitat de Catalunya i l’Ajuntament de Torroella de Montgrí hi ha poc interès per adquirir la propietat.

En el comunicat que ha emès avui l’ens, denuncien que s’han dut a terme escasses accions “per evitar la privatització de patrimoni públic dins d’un espai natural protegit, fent-ne l’adquisició en el seu moment per un import que és irrisori en el conjunt de les finances catalanes”.

Des de SOS Costa Brava també remarquen que no s’ha procedit a la demolició dels edificis en ruïnes ni tampoc s’ha renaturalitzat la finca. Aquestes accions estaven contemplades al Pla d’Ordenació Urbanístic Municipal  de Torroella de Montgrí. Des de SOS Costa Brava proposaven “dotar el Parc Natural del Montgrí, les Illes Medes i el Baix Ter d’un mínim equipament construït en ple massís des del qual efectuar activitats de suport a la vigilància i gestió de les 2.600 Ha de forests públiques que hi ha al massís”.

La Llei del Conservatori del Litoral i la Base Loran

D’altra banda, en el comunicat, exposen que des del 30 de juliol de 2020 es va aprovar la Llei 8/2020, de protecció i ordenació del litoral. El Parlament de Catalunya aprova així construir el Conservatori del Litoral de Catalunya, en el termini màxim d’un any, és a dir, abans del 30 de juliol de 2021. Des de SOS Costa Brava apunten que la Base Loran seria una zona on es podria haver construït aquest Conservatori del Litoral de Catalunya.

En el comunicat, però, reconeixen que la Conselleria d’Acció Climàtica hagi iniciat els procediments jurídics pertinents per recuperar la Base Loran segons el que dicta la Llei 12/1985. Tot i això, per recuperar la propietat d’aquests terrenys, perquè es pugui aplicar aquesta llei, es fixa un mínim de 100 hectàrees per exercir el citat dret.

En el comunicat SOS Costa Brava demanen una reunió amb els responsables polítics i tècnics que correspongui per tractar temes com la Llei de protecció i ordenació del litoral, la postura oficial de la Generalitat respecte a la finca Loran i l’activació d’una partida pressupostària per part dek Givern o INCASOL per adquirir la finca.

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -

Ajornat el partit entre el Bisbal Bàsquet i la UE Mataró

El duel entre el Sol Gironés Bisbal i el Platges Mataró, que s'havia de disputar aquest proper diumenge a la pista dels bisbalencs, ha estat ajornat degut a diversos casos positius de Covid detectats en membres dels dos equips
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

Altres notícies

- Publicitat -