12.8 C
Pals
Dissabte, 23 gener 2021

SOS Costa Brava demana a Palafrugell que aturi la construcció de 33 xalets a Aigua Xelida

La plataforma ecologista denuncia que el nou pla urbanístic incompleix les normatives ambientals

El més llegit

El Ple de Palamós aprova la segona fase d’obres d’urbanització de La Fosca

La nova fase se centra ara als carrers inclosos dins el sector delimitat per la carretera de La Fosca, el camí del cementiri de Sant Joan, el camí vell de La Fosca i el carrer de l'església de La Fosca.

Quatre municipis del Baix Empordà demanen que se’ls tracti com un de sol amb les restriccions i decidir com aplicar-les

lam conjunt dels quatre municipis del Baix Empordà per ser tractats com un sol perímetre, i tenir veu i vot tant amb les restriccions de la covid-19 com amb les ajudes europees. Els seus alcaldes han redactat una carta conjunta on reclamen "ser escoltats" i poder aplicar les mesures per frenar la pandèmia tenint en compte la realitat de cada lloc.

Crearan nous espais de càrrega i descàrrega a l’Avinguda de les Voltes de la Bisbal d’Empordà

L’Ajuntament de la Bisbal d’Empordà posarà en marxa un nou projecte de pacificació de l’entorn del Carrer Ample, al nucli antic. Una de les actuacions més destacades és la creació d’espais de càrrega i descàrrega a l’Avinguda de les Voltes.

Reneix el projecte del Tren de la Costa Brava

L'Associació per la Promoció del Transport Públic impulsa la reivindicació i aquest mes començaran a definir un full de ruta.
Gisela Martinez Fagella
Gisela Martinez Fagella
Aprenent de periodista i aprenent de la vida en general. Sóc de les que pensa que viatjar és la millor manera d'aprendre, així que no és d'extranyar veure'm amb motxilla i passaport en mà. UAB Barcelona.
Temps de lectura: < 1 minut
- Publicitat -

L’associació SOS Costa Brava ha denunciat que el nou projecte d’especulació urbanística que es durà a terme a Aigua Xelida de Tamariu provocarà un “gran impacte tant visual com paisatgístic”. Amb aquest projecte urbanístic es preveu la construcció de 33 xalets de luxe en parcel·les amb pendents de més del 20%, percentatge que supera la càrrega màxima del territori.

La plataforma ecologista al·lega que el paratge d’Aigua Xelida és un dels “pulmons verds” que queden a Tamariu, ja que la zona està coberta en la seva totalitat de bosc mediterrani, exemplar que desapareixeria en cas de que el projecte seguís endavant.

Segons declaracions de l’advocat de SOS Costa Brava, Eduard de Ribot, a Ràdio Capital, aturar el projecte d’Aigua Xelida depèn simplement de “voluntat política” i de “voler preservar el paisatge”, ja que la “voluntat social segur que existeix”.

Per aquestes raons, la plataforma exigeix a l’ajuntament de Palafrugell que aturi la iniciativa que incompleix les normatives, revisi el planejament urbanístic i desqualifiqui la finca, per tal de preservar un paratge que, tal i com ha detallat Ribot, va ser declarat com a paisatge pintoresc l’any 1972, i és “paradoxal que l’any 2018 es plantegi fer noves edificacions”.

- Publicitat -
- Publicitat -

Últimes notícies

En llibertat un home acusat de robar a Palafrugell

El presumpte lladre hauria forçat els accessos, en un cas una porta i en l’altre una finestra, per colar-se dins l’immoble i sostreure diners en metàl·lic

Altres notícies