Imatge de Nació Digital

L’associació SOS Costa Brava ha denunciat que el nou projecte d’especulació urbanística que es durà a terme a Aigua Xelida de Tamariu provocarà un “gran impacte tant visual com paisatgístic”. Amb aquest projecte urbanístic es preveu la construcció de 33 xalets de luxe en parcel·les amb pendents de més del 20%, percentatge que supera la càrrega màxima del territori.

La plataforma ecologista al·lega que el paratge d’Aigua Xelida és un dels “pulmons verds” que queden a Tamariu, ja que la zona està coberta en la seva totalitat de bosc mediterrani, exemplar que desapareixeria en cas de que el projecte seguís endavant.

Segons declaracions de l’advocat de SOS Costa Brava, Eduard de Ribot, a Ràdio Capital, aturar el projecte d’Aigua Xelida depèn simplement de “voluntat política” i de “voler preservar el paisatge”, ja que la “voluntat social segur que existeix”.

Per aquestes raons, la plataforma exigeix a l’ajuntament de Palafrugell que aturi la iniciativa que incompleix les normatives, revisi el planejament urbanístic i desqualifiqui la finca, per tal de preservar un paratge que, tal i com ha detallat Ribot, va ser declarat com a paisatge pintoresc l’any 1972, i és “paradoxal que l’any 2018 es plantegi fer noves edificacions”.