15.1 C
Pals
Diumenge, 9 maig 2021
- Publicitat -

SOS Costa Brava vol impedir construir 20.000 habitatges més del pla director

Per això han presentat al·legacions al govern català.

El més llegit

Temps de lectura: < 1 minut
- Publicitat -spot_img

La plataforma SOS Costa Brava vol impedir construir 20.000 habitatges més dels 15.000 que ja recull el Pla Director Urbanístic de revisió de sòls no sostenibles del litoral gironí, i per això han presentat al·legacions al govern català. Aquest pla afecta tots els pobles del litoral menys cinc municipis, entre els que hi ha Palafrugell o Castell-Platja d’Aro, els quals, segons els ecologistes, haurien de ser també dins del pla.

Segons ha explicat l’advocat de la platataforma, Eduard Ribot, creuen que “el pla és necessari però insuficient perquè es queda a mig camí.”

Així doncs, consideren que “cal anar més enllà i desclassificar massivament els sòls urbanitzables que encara no s’han urbanitzat”, ja que només afecten a 91 sectors mentre que són 250 els possibles.

També exigeixen que es desclassifiquin la totalitat dels sectors “que tinguin risc d’indundació, risc geològic, amb valor connector i el sòl agrícola, el gran oblidat del Pla Director”. També els sòls als marges de turrents i rieres i el front marítim. Han requerit que se salvin tots els retalls de boscos “perquè sinó seran destruïts, com ha estat el cas de Calella de Palafrugell”, i han dit que no s’ha tingut en compte que els aqüífers estan sobreexplotats a la Costa Brava.

SOS Costa Brava també ha dit que la Generalitat hauria d’exigir als Ajuntaments que “modifiquin els plantejaments i impedeixin el desenvolupament dels polítigons de sòl urbà.” En resum, ha dit que “seguir urbanitzant la Costa Brava avui és destruir-la”

SOS Costa Brava també ha engegat una campanya a change.org per recollir els suports de la ciutadania amb les al·legacions.

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -

Últimes notícies

Ràdio Capital 20 anys – Capítol 10: 2010

Repassem tot el què ha donat de si el 2010 amb la Mar Coll, Marc Clapés i Miquel Curanta.
- Publicitat -

Altres notícies

- Publicitat -