20.2 C
Pals
Dissabte, 24 setembre 2022
- Publicitat -

Torna a morir un poltre enverinat per baladre a La Bisbal

La baladre és una de les plantes més verinoses del planeta i fa dos anys ja van morir dos poltres del mateix propietari per la ingesta d'aquesta planta. 

Temps de lectura: < 1 minut
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

La setmana passada va tornar a morir un poltre de tres mesos enverinat per baladre a La Bisbal. La baladre és una de les plantes més verinoses del planeta i fa dos anys ja van morir dos poltres del mateix propietari per la ingesta d’aquesta planta.

Al bell mig de la Bisbal viu un empresari jubilat envoltat d’animals que són visibles des de l’exterior de la propietat. Segons ha explicat el propietari a Ràdio Capital, malgrat el baladre està “a tot arreu”, ell feia dos anys que vigilava que no n’hi hagués en el lloc on té els poltres. Fa dos anys va deduïr que potser algú ho havia donat als poltres sense saber que era una planta perillosa, i aleshores va decidir canviar-los de lloc perquè tinguessin una tanca més alta, però tot i així n’hi han tornat a tirar. “Si no hi ets a temps, s’intoxiquen i et provoquen unes arrítimies bestials i al final acaben morint”. El propietari va veure que el poltre estava malament quan va anar a posar el cap a l’aigua sense beure’n, només per treure’s la mala sensació de la boca, i va trobar tres fulles de baladre i una d’elles mossegada.

D’efectes letals per molts animals, aquesta planta d’aspecte decoratiu constitueix un greu perill per la salut de les persones i sobretot dels infants, que si se’n posen a la boca alguna fulla poden patir greus trastorns gastro-intestinals, taquicàrdies i arítmies. Criatures i adults amb patologies prèvies de risc podrien arribar fins i tot a patir una aturada cardíaca.

Des del 2004 està prohibida la venda de baladre per us medicinal a tot l’Estat Espanyol per la seva elevada toxicitat, però tot i això és legal vendre’l per us ornamental, i en conseqüència es segueix venent als vivers i plantant als parterres públics.

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -

L’ARC finançarà l’app de Sant Feliu que busca ajudar a reciclar a la ciutadania

El projecte "Reutilitza'm amb ReutilitzAPP" de l'Ajuntament de Sant Feliu de Guíxols ha sigut un dels escollits per rebre...
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

Altres notícies

- Publicitat -