21.9 C
Pals
Divendres, 22 setembre 2023
- Publicitat -

Tots som una mica Vox

Miquel Curanta
Miquel Curanta
Em dic Miquel Curanta i sóc de Pals. Gestor cultural i de mitjans, he treballat a diverses emissores de Ràdio (Ràdio Begur, Ràdio Costa Brava, 40 Principals, M80 ràdio, Cadena SER, Flaix, Flaixbac, Ona Catalana, Catalunya ràdio). He estat director de l'Institut Català de les Empreses Culturals (2018 - 2022) i del Club TRESC (2008 - 2018). També he fundat una productora de televisió (Creativa Audiovisual) i el 2001 vaig fundar Ràdio Capital de l'Empordà.
Temps de lectura: 2 minuts
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

Ho explicàvem ahir en aquest mateix programa. El Govern de la Generalitat ha aprovat que els ports catalans siguin ports segurs per garantir l’atracament de les embarcacions de rescat del Mediterrani, entre ells hi ha el de Palamós.

Sense dubte, aquesta és una bona notícia, o ho serà si en algun moment vaixells com l’Open arms poden salpar i tornar amb gent que es juga la vida mirant de buscar un futur, lluny de la guerra, la misèria o la ignomínia en la que viuen en alguns països a la riba sud del nostre mar. Ara bé, què passa quan són aquí? Quina acollida tenen o quina vida els espera? Més enllà de la rebuda que se’ls fa a través de les administracions i les entitats socials, que sol ser per un període acotat en el temps, algunes d’aquestes persones voldran mirar d’establir-se definitivament a casa nostra. En alguns casos, amb graus d’integració i sobretot d’acceptació prou dignes. Ara bé, n’hi han molts, la majoria, m’atreviria a dir, que viuran entre nosaltres havent de convuiure sempre amb la mirada de reüll, amb el comentari despectiu, amb l’adjectiu de “moru” o amb la llufa sentida manta vegades, que “venen aquí i es queden amb totes les ajudes mentre nosaltres no tenim cap dret”. Quantes vegades no ho heu sentit, això? Quantes visites al metge no heu fet i no heu renegat o heu sentit renegar algú perquè té una llista de gent vinguda de fora que li prèn el lloc.

Ens és molt fàcil dir que som un país solidari i certament ho som i estic segur que la majoria de les persones que malparlen de la immigració, serien les primeres a socórrer algú en aquestes circumstàncies. Però compte, que manifestar la “pena que ens fan aquesta pobre gent” no ens fa més solidaris. Dir que no tenim res contra la immigració, però renegar de certes coses, no ens fa més tolerants. Tenir un port segur per rebre’ls i no sortir a buscar-los, no ens fa millors com a societat i sobretot, posar-nos les mans al cap quan puja com l’escuma un partit com Vox, però criticar les ajudes que se’ls dóna, no ens diferencia gaire de la gent que els vota.

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -

‘L’univers femení de Vidal Planellas’ arriba al Museu del Suro amb obres que desprenen elegància i sensualitat

El pintor palafrugellenc, Ferran Planellas Vidal, exposa una quarantena d’obres de diverses sèries coloristes on la dona és la principal protagonista.
- Publicitat -
- Publicitat -spot_img

Altres notícies

- Publicitat -