17 C
Pals
Dissabte, 20 abril 2024
- Publicitat -

Begur inicia els treballs d’arranjament de les franges de protecció contra els incendis forestals

Tots els divendres del mes de novembre, de 09 a 12 h, personal del Consell Comarcal del Baix Empordà ofereix informació presencial a l’Espai Mas d’en Pinc a totes aquelles persones que tinguin interès en resoldre dubtes sobre aquestes obres.

Redacció
Redaccióhttps://www.radiocapital.cat
Ràdio Capital combina una programació musical de qualitat, amb diferents programes informatius i divulgatius.
Temps de lectura: 2 minuts
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

Dijous 5 de novembre va tenir lloc a l’Espai Mas d’en Pinc la reunió inicial entre l’Ajuntament de Begur, el Consell Comarcal del Baix Empordà, l’empresa Àpex Forestal i Ambiental -encarregada de la direcció d’obra i contractada mitjançant un ajut de la Diputació de Girona-, i les empreses contractades per a l’execució de les franges de protecció perimetral i la neteja de les zones verdes interiors del municipi de Begur.

La sessió de treball representa el tret de sortida de la primera fase d’execució de les franges de protecció perimetral i neteja de les zones verdes interiors de Begur, un projecte promogut i finançat pel consistori i que representa un dels plans més estratègics del mandat en termes de preservació i potenciació de l’entorn natural del municipi; així com la inversió més destacada per a l’actual curs, amb una dotació pressupostària de 300.000€. L’actuació, a més, compta amb el suport del Consell Comarcal del Baix Empordà -encarregat de la tramitació del projecte- i amb una subvenció de la Diputació de Girona.

Les obres es duran a terme a Son Ric, Vessana, Cantallops, Residencial Begur, Son Moles, Catalonia, i els voltants del nucli de Begur i La Borna; i s’actuarà sobre diferents franges que ja havien estat executades en un passat. Abans de l’inici dels treballs, a més, ja s’ha sol·licitat la pertinent autorització als diferents propietaris afectats per les franges.

El projecte contempla diverses actuacions sobre la vegetació que cal executar a les franges perimetrals de protecció de Begur, així com a les parcel·les i zones verdes interiors, per a millorar la seguretat dels veïns i veïnes, el patrimoni i les infraestructures; disminuir el risc de propagació d’un incendi cap a l’interior del nucli urbà o de les urbanitzacions; facilitar l’accés dels equips d’extinció a tot el perímetre de la zona edificada; i facilitar l’accés de la maquinària per a l’execució de la franja i el seu posterior manteniment.

Aquestes franges que voregen nuclis residencials i cases aïllades serviran, en cas d’incendi, tant perquè el foc no s’acosti als habitatges i també per facilitar l’accés als equips d’extinció. És per això que en el marc d’aquest pla s’actuarà sobre aquestes franges limitant la vegetació i reduint la densitat d’arbrat i l’estassada del sotabosc.

Pere Feliu, regidor de Medi Ambient, recorda que “el marc normatiu actual estableix  que els subjectes obligats a executar les franges de protecció perimetral  són els propietaris dels terrenys urbans de les urbanitzacions”. Per la seva part, l’alcaldessa Maite Selva explica que “el fet que fins ara no s’hagin executat els treballs ha implicat que l’Ajuntament hagi d’iniciar aquest projecte subsidiàriament”.

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

Altres notícies

- Publicitat -