8.5 C
Pals
Dijous, 25 febrer 2021

Begur inicia els treballs d’arranjament de les franges de protecció contra els incendis forestals

Tots els divendres del mes de novembre, de 09 a 12 h, personal del Consell Comarcal del Baix Empordà ofereix informació presencial a l’Espai Mas d’en Pinc a totes aquelles persones que tinguin interès en resoldre dubtes sobre aquestes obres.

El més llegit

Calonge i Sant Antoni no tindran policia local durant la nit davant les protestes

L’Ajuntament de Calonge i Sant Antoni ha decidit deixar al descobert el servei durant les nits de la Policia Local i només cobrir els torns de dia davant le protestes de la setmana passada, segons ha informat el Diari de Girona.

El turisme britànic podrà tornar a la Costa Brava aquest estiu, segons Boris Johnson

Des del Grup Costa Brava Centre reben la notícia satisfactòriament, però reclamen que necessiten que la informació els arribi abans i l'obertura de fronteres, tan nacionals com internacionals.

Alumnes que lluiten contra el canvi climàtic des de les aules

Els alumnes de 1r d'ESO de l'escola Prats de la Carrera de Palafrugell estan desenvolupant un projecte que té de lema 'El mar comença aquí'. Volen conscienciar la població sobre la importància de cuidar el medi ambient i no llençar brossa pel vàter o pels embornals.

Esther Vilert: “Durant 3 setmanes vacunarem a majors de 80 anys i persones dependents”

La directora d’atenció primària del Baix Empordà recomana esperar rebre la trucada del centre mèdic per no col·lapsar línies i alentir el procés de vacunació
Redacció
Redaccióhttps://www.radiocapital.cat
Ràdio Capital combina una programació musical de qualitat, amb diferents programes informatius i divulgatius.
Temps de lectura: 2 minuts
- Publicitat -

Dijous 5 de novembre va tenir lloc a l’Espai Mas d’en Pinc la reunió inicial entre l’Ajuntament de Begur, el Consell Comarcal del Baix Empordà, l’empresa Àpex Forestal i Ambiental -encarregada de la direcció d’obra i contractada mitjançant un ajut de la Diputació de Girona-, i les empreses contractades per a l’execució de les franges de protecció perimetral i la neteja de les zones verdes interiors del municipi de Begur.

La sessió de treball representa el tret de sortida de la primera fase d’execució de les franges de protecció perimetral i neteja de les zones verdes interiors de Begur, un projecte promogut i finançat pel consistori i que representa un dels plans més estratègics del mandat en termes de preservació i potenciació de l’entorn natural del municipi; així com la inversió més destacada per a l’actual curs, amb una dotació pressupostària de 300.000€. L’actuació, a més, compta amb el suport del Consell Comarcal del Baix Empordà -encarregat de la tramitació del projecte- i amb una subvenció de la Diputació de Girona.

Les obres es duran a terme a Son Ric, Vessana, Cantallops, Residencial Begur, Son Moles, Catalonia, i els voltants del nucli de Begur i La Borna; i s’actuarà sobre diferents franges que ja havien estat executades en un passat. Abans de l’inici dels treballs, a més, ja s’ha sol·licitat la pertinent autorització als diferents propietaris afectats per les franges.

El projecte contempla diverses actuacions sobre la vegetació que cal executar a les franges perimetrals de protecció de Begur, així com a les parcel·les i zones verdes interiors, per a millorar la seguretat dels veïns i veïnes, el patrimoni i les infraestructures; disminuir el risc de propagació d’un incendi cap a l’interior del nucli urbà o de les urbanitzacions; facilitar l’accés dels equips d’extinció a tot el perímetre de la zona edificada; i facilitar l’accés de la maquinària per a l’execució de la franja i el seu posterior manteniment.

Aquestes franges que voregen nuclis residencials i cases aïllades serviran, en cas d’incendi, tant perquè el foc no s’acosti als habitatges i també per facilitar l’accés als equips d’extinció. És per això que en el marc d’aquest pla s’actuarà sobre aquestes franges limitant la vegetació i reduint la densitat d’arbrat i l’estassada del sotabosc.

Pere Feliu, regidor de Medi Ambient, recorda que “el marc normatiu actual estableix  que els subjectes obligats a executar les franges de protecció perimetral  són els propietaris dels terrenys urbans de les urbanitzacions”. Per la seva part, l’alcaldessa Maite Selva explica que “el fet que fins ara no s’hagin executat els treballs ha implicat que l’Ajuntament hagi d’iniciar aquest projecte subsidiàriament”.

- Publicitat -
- Publicitat -

Últimes notícies

Pla de xoc d’ajudes a Palafrugell per pal·liar la crisi de la COVID-19

Serà una reducció d’impostos i taxes, l ajudes directes i ajudes a les persones més vulnerables

Altres notícies