Un room escape temporal per sensibilitzar sobre l’analfabetisme a Palafrugell

El room scape serà gratuït i obert a tothom que hi estigui interessat amb l'objectiu de sensibilitzar sobre l'analfabetisme

Centre Municipal d'Educació de Palafrugell | Imatge de l'organització
Centre Municipal d'Educació de Palafrugell | Imatge de l'organització

El proper dissabte 8 de setembre, es celebra el Dia Internacional de l’Alfabetització. Amb la finalitat de sensibilitzar sobre la importància de saber la llengua i l’alfabet del país, l’Ajuntament de Palafrugell celebrarà aquest dia amb un joc d’escapada en viu (room escape). L’activitat, gratuïta i oberta a tothom prèvia inscripció, tindrà lloc aquest divendres dia 7 al Centre Municipal d’Educació.

El que popularment es coneix com room escape és un joc d’aventura en què els participants col·laboren per buscar pistes i resoldre un seguit de proves lògiques, desxifrar enigmes…, amb l’objectiu de sortir d’un espai tancat en un temps determinat. En aquest cas, els enigmes i les proves tindran relació amb les dificultats que es troben en el seu dia a dia les persones analfabetes. El joc ha estat dissenyat per especialistes de Claustroeuphoria i tindrà una durada de 45 minuts. Si es sobrepassa el temps, els participants hauran perdut la prova.

A Palafrugell són analfabetes moltes persones adultes vingudes del nord d’Àfrica; i a aquesta mancança sovint s’afegeix el fet que desconeixen la llengua i la cultura catalanes.