29.7 C
Pals
Dimarts, 15 juny 2021
- Publicitat -

Una exposició rememora els 40 anys d’història del Carnaval de Sant Antoni

La rellevància i la participació de les dones és un dels eixos principals d'aquesta mostra de fotografies i vestits

El més llegit

Temps de lectura: 2 minuts
- Publicitat -spot_img

La pandèmia del Covid-19 ha causat que aquest any no s’hagi pogut gaudir d’un dels esdeveniments més esperats de l’any, el Carnaval, a Sant Antoni de Calonge.

Més lluny de quedar-se de braços plegats, des de l’Associació Germandat Arturo Mundet s’ha organitzat una exposició de fotografies i vestits que recullen els més de 40 anys de l’història del Carnaval a Sant Antoni.

El recorregut segueix un ordre cronològic, des de la primera festa que es va celebrar l’any 1979 a l’antic local de la Germandat fins a dia d’avui. Va ser gràcies a la participació de les dones, però, que les festes que es celebraven podien acollir cada vegada més persones. També va ser gràcies a elles que es van fundar les primeres colles carnavalesques.

Per tant, l’exposició és per una banda una rememoració de les cel·lebracions viscudes fins ara, i per altra un homenatge a les dones que ho han fet possible.

Al centre, les dones, sense les quals totes les celebracions d’aquests darrers anys haurien estat impossibles. Elles van ser les pioneres del Carnaval a Sant Antoni.

 

En total, l’espectador hi podrà trobar més de 500 fotografies i tot un conjunt de vestits i disfresses que han tingut protagonisme al llarg de tots aquests anys. Tot aquest material ha pogut ser recopil·lat gràcies a la col·laboració de ciutadans, veïns i colles de Carnaval.

Aquesta mostra serà visitable els dies 11, 12 i 13 de febrer d’11 a 13 h i de 17 a 19 h. Després es reobrirà fins al 28 de març els divendres de 17 a 19 h, dissabtes d’11 a 13 h i de 17 a 19 h i diumenges d’11 a 13 h.

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -spot_img

Últimes notícies

Les platges de Calella i Tamariu, obertes per Sant Joan

Les platges de Calella i Tamariu estaran obertes durant la revetlla. Des de l'Ajuntament expliquen que mai hi ha hagut conflictes ni problemes durant la nit, sinó que sempre hi ha hagut "grups no gaire nombrosos".
- Publicitat -

Altres notícies

- Publicitat -