28.7 C
Pals
Dilluns, 15 agost 2022
- Publicitat -

Al Baix Empordà, 70 casos positius per 3000 habitants a l’estiu

Els PCR ja es fan a Palamós

Temps de lectura: 2 minuts
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

Ahir vam entrevistar al Supermatí Silvia Ibañez, adjunta a la direcció assistencial del Servei de Salut Integrat del Baix Empordà perquè ens expliqui la situació actual pel que fa al coronavirus.

El primer punt destacable és que la situació és molt diferent de la del pic de març/abril ja que tot haver-hi més casos positius, la majoria tenen pocs o gens símptomes i no necessiten ser ingressats. Pel que fa al nombre de positius, s’explica per la gran quantitat de test PCR que es realitzen ara, cosa que no es podia fer fa uns mesos. Per exemple, es poden arribar a realitzar 1400 testos en una setmana, és a dir uns 200 cada dia.

És important recalcar que les xifres de positius del Baix Empordà inclouen gent de fora, sigui de l’Estat o d’altres països. Així, qualsevol persona testada al Baix Empordà està registrada al Baix Empordà, encara que no hi visqui. A l’estiu, la població de la comarca gairebé es triplica i per tant, si ho tenim en compte, la taxa de casos confirmats que era de 70 per 1000 habitants, passaria a 70 per aproximadament 3000, la qual cosa no és gens alarmant.

D’altra banda, els PCR es comencen a realitzar a l’Hospital de Palamós quan abans només es feien al Trueta de Girona i la intenció és fer-ne cada vegada més a Palamós. Les mostres s’envien, això sí, al Trueta i els resultats solen arribar en unes 48 hores.

Les proves es realitzen seguint les xarxes de contactes gestionades pels anomenats gestors Covid que són els encarregats de buscar els contactes de les persones que han donat positiu al PCR i informar el SSIBE. Dels 12 gestors que hi ha al Baix Empordà, 4 estan dedicats a les escoles i controlen els contactes dels alumnes.

Totes les persones a qui es realitza el PCR hauran de quedar-se aïllada  a casa durant 14 dies (encara que s’està parlant de rebaixar el nombre de dies) tant si  el resultat és positiu com si és negatiu. La majoria de les persones aïllades ho viuen com una experiència difícil, sobre tot si s’han de tancar en una habitació, separada de la família.

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -

Mishima i el primer amor al pati de l’escola

'L'aigua clara' de Mishima fent competència a l'aigua clara de Begur
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

Altres notícies

- Publicitat -