24.7 C
Pals
Dissabte, 3 maig 2025
- Publicitat -

Arròs de Pals

Redacció
Redaccióhttps://www.radiocapital.cat
Ràdio Capital combina una programació musical de qualitat, amb diferents programes informatius i divulgatius.
Temps de lectura: < 1 minut
- Publicitat -spot_img

L’arròs de Pals és un arròs produït a l’Empordà que es comercialitza sota al marca “Arròs de Pals”, de qualitat extra i que es presenta de forma envasada. Les varietats més conegudes són el bahia i el bomba, com a més tradicionals, i el carneroli i el nembo com a més actuals. Altres varietats són el tebre, el sènia, el carnaroli, el loto, el thaibonnet i el monsianell. L’època de sembra és de finals d’abril a principis de maig. La recol·lecció es fa de finals de setembre a finals d’octubre. 

El conreu de l’arròs a Pals data del segle XV i la hipòtesi és que va ser introduït pels àrabs des de València. Durant el segle XVII, l’arròs produït a l’Empordà fou un producte important per a l’abastament de tot Catalunya. A finals del segle XVIII se’n va limitar el conreu perquè se’l relacionava amb algunes malalties de l’època. Però a partir de 1900 se’n va tornar a autoritzar la plantació i conreu. 

L’arròs de Pals és ideal per a tota mena de plats, especialment per cuinar l’arròs a la cassola, plat típic empordanès, ja que l’arròs no es pasta i queda grenyal.

És un producte que es caracteritza per la resistència del gra un cop cuit. L’envàs és amb bossa de plàstic normal i envasat al buit, d’1 i 5 quilos. Per a la seva conservació cal protegir-lo de la llum solar i conservar-lo en lloc fresc i sec.

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -spot_img

El trobadansa de Palamós celebra la 18a edició amb una aposta per la dansa inclusiva

L’Àrea de Cultura de l’Ajuntament de Palamós celebra la 18a edició del Trobadansa per commemorar el Dia Internacional de...

Altres notícies