21.4 C
Pals
Dissabte, 22 juny 2024
- Publicitat -

Educació invertirà 116.000 euros per adaptar els nous espais de l’Institut Escola Vila-romà

La fase d'ampliació del centre, que es farà durant els pròxims anys, es preveu que tingui un cost de 2,6 MEUR

Temps de lectura: 2 minuts
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

El Departament d’Educació ha anunciat que farà una inversió de 116.000 euros per adaptar els espais per convertir-los en aules a l’institut escola Vila-romà i evitar així l’ús de barracons. L’anunci s’ha fet durant una visita del director general de Centres Públics del Departament d’Educació, Jean-Marc Segarra, al centre juntament amb el director dels serveis territorials d’Educació a Girona, Adam Manyé; la regidora de patrimoni local i arxiu, Maria Puig; i la regidora d’ensenyament, Laura Lafarga.

Cal recordar, que el curs vinent s’incorporarà a aquest institut escola la línia de quart d’ESO. Per això, es requereix una ampliació d’espais per acollir tot el cicle de secundària. Tal com explica Jean-Marc Segarra, hi havia dues opcions: la incorporació de dos mòduls prefabricats a l’espai de l’institut escola o l’adaptació d’espais. Es va optar per aquesta segona opció.

Per això, l’adaptació es farà a l’espai que actualment ocupa l’antic gimnàs i el dipòsit de documentació de l’Arxiu Municipal, situat al costat de l’edifici escolar, i que l’Ajuntament de Palamós reubicarà possibilitant cedir tot aquest àmbit a l’escola. Aquesta adaptació dels espais tindrà un cost de 116.000 euros, segons Jean-Marc Segarra.

Tot i això, aquesta és una solució provisional i des del Departament d’Educació són conscients que cal ampliar el nombre d’aules. Per això, també han anunciat la fase d’ampliació que es farà durant els pròxims anys i es preveu que tingui un cost de 2,6 MEUR. Jean-Marc Segarra destaca que s’està treballant de manera consensuada amb tots els agents de la comunitat educativa per definir totes les funcionalitats i espais que tindrà aquest nou edifici.

Maria Puig ha recordat que, a part d’aquest treball conjunt amb el Departament d’Educació, el consistori palamosí ja ha començat a desenvolupar el pla parcial per veure on s’ubicarà aquest nou edifici per l’institut escola Vila-romà.

El director general de Centres Públics del Departament d’Educació i el director dels serveis territorials d’Educació a Girona també han visitat altres centres públics, com el Centre d’Educació Especial Els Àngels, l’Escola la Vila o l’Institut de Palamós, entre d’altres.

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -

Altres notícies

- Publicitat -