14.4 C
Pals
Dijous, 28 octubre 2021
- Publicitat -

El Consell Comarcal inicia un programa per ocupar 38 persones desocupades de més de 30 anys en empreses del Baix Empordà

Temps de lectura: 2 minuts
- Publicitat -spot_img
spot_img

El Consell Comarcal de Baix Empordà tornarà a gestionar el Programa 30 plus, que ofereix 38 llocs de treball subvencionats entre 6 i 9 mesos a empreses de la comarca, dirigit a persones desocupades a partir de 30 anys. La seva gestió anirà a càrrec de l’àrea de Promoció Econòmica del Consell i està subvencionat pel Servei Públic d’Ocupació de Catalunya i pel Servicio Público de Empleo Estatal, del Ministeri de Trabajo i Economia Social.

El programa contempla tres línies d’actuació: la prospecció i l’assessorament d’empreses, que permet identificar les necessitats de contractació de les empreses del territori i determinar els sectors laborals en els quals realitzar insercions. La segona, la formació vinculada al contracte de treball i a les necessitats dels participants. Aquesta formació dota a les persones participants de competències professionals específiques d’un ofici, per millorar la capacitat productiva en el lloc de treball. Finalment, amb l’actuació d’acompanyament en el procés de contractació i formació, que permet al personal tècnic realitzar el suport a la persona treballadora per tal d’aconseguir una bona adaptació i consolidació de les tasques de l’empresa contractant.

Els àmbits laborals amb què es treballarà, són els d’atenció al client (comerç, administració i restauració), així com en el sector industrial alimentari i, concretament, de perfils relacionats amb la carnisseria i la peixateria, entre d’altres, amb la pretensió de promoure la contractació de llarga durada.

El conseller de Promoció Econòmica del Consell Comarcal, Xavier Dilmé, explica que “aquest tipus d’actuacions són avui absolutament vitals perquè hi ha molta gent que ho està passant malament” i ha destacat “la importància de donar a les empreses els perfils que necessiten el màxim d’ajustat i a la persona inserida l’acompanyament necessari perquè pugui ocupar el lloc de treball més enllà del temps que dura la subvenció”. Dilmé ha afegit que “el Consell farà el màxim esforç per oferir tots els programes d’ocupació possibles que es convoquin perquè és una prioritat política de l’equip de govern comarcal”.

La darrera edició del Programa 30 Plus al Baix Empordà va comptar amb 34 empreses col·laboradores i la contractació de 37 persones majors de 30 anys, principalment en els sectors de carnisseria i atenció al client.

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -

Es desbrossen i netegen camins rurals d’accés a la Bisbal, Sant Pol i Castell d’Empordà

S’ha fet desbrossament de diversos camins rurals d’accés a la Bisbal d’Empordà, així com als nuclis de Sant Pol i de Castell d’Empordà. Alhora, també se n’ha netejat els marges per tal que puguin desaiguar correctament.
- Publicitat -

Altres notícies

- Publicitat -