10.6 C
Pals
Dimarts, 2 març 2021

El Consell Comarcal inicia un programa per ocupar 38 persones desocupades de més de 30 anys en empreses del Baix Empordà

El més llegit

VÍDEO: Així circulava el Tren Petit per Palamós i el Baix Empordà, en el 65è aniversari del seu darrer viatge

Aquest final del mes de febrer ha fet 65 anys que el Tren Petit, que unia Palamós amb Girona,...

#FactCheckCapital: No, la família de porcs senglars no passeja per Platja d’Aro, és Israel

Un vídeo que ha circulat per les xarxes mostra un grup de porcs senglars, els usuaris diuen que és a Platja d'Aro, però Ràdio Capital ha verificat el vídeo i està gravat en un altre indret

Detingut a Ullà per atracar a punta de ganivet en una benzinera de la Pera

El lladre es va apropar a la treballadora, la va agafar pel clatell i va esgrimir un ganivet de grans dimensions

Set denúncies per tinença i consum de drogues a la via pública en un mes a Palafrugell gràcies a la unitat canina

Intensifiquen el patrullatge diari a les zones on tenen detectat que hi pot haver tràfic d'estupefaents
Temps de lectura: 2 minuts
- Publicitat -

El Consell Comarcal de Baix Empordà tornarà a gestionar el Programa 30 plus, que ofereix 38 llocs de treball subvencionats entre 6 i 9 mesos a empreses de la comarca, dirigit a persones desocupades a partir de 30 anys. La seva gestió anirà a càrrec de l’àrea de Promoció Econòmica del Consell i està subvencionat pel Servei Públic d’Ocupació de Catalunya i pel Servicio Público de Empleo Estatal, del Ministeri de Trabajo i Economia Social.

El programa contempla tres línies d’actuació: la prospecció i l’assessorament d’empreses, que permet identificar les necessitats de contractació de les empreses del territori i determinar els sectors laborals en els quals realitzar insercions. La segona, la formació vinculada al contracte de treball i a les necessitats dels participants. Aquesta formació dota a les persones participants de competències professionals específiques d’un ofici, per millorar la capacitat productiva en el lloc de treball. Finalment, amb l’actuació d’acompanyament en el procés de contractació i formació, que permet al personal tècnic realitzar el suport a la persona treballadora per tal d’aconseguir una bona adaptació i consolidació de les tasques de l’empresa contractant.

Els àmbits laborals amb què es treballarà, són els d’atenció al client (comerç, administració i restauració), així com en el sector industrial alimentari i, concretament, de perfils relacionats amb la carnisseria i la peixateria, entre d’altres, amb la pretensió de promoure la contractació de llarga durada.

El conseller de Promoció Econòmica del Consell Comarcal, Xavier Dilmé, explica que “aquest tipus d’actuacions són avui absolutament vitals perquè hi ha molta gent que ho està passant malament” i ha destacat “la importància de donar a les empreses els perfils que necessiten el màxim d’ajustat i a la persona inserida l’acompanyament necessari perquè pugui ocupar el lloc de treball més enllà del temps que dura la subvenció”. Dilmé ha afegit que “el Consell farà el màxim esforç per oferir tots els programes d’ocupació possibles que es convoquin perquè és una prioritat política de l’equip de govern comarcal”.

La darrera edició del Programa 30 Plus al Baix Empordà va comptar amb 34 empreses col·laboradores i la contractació de 37 persones majors de 30 anys, principalment en els sectors de carnisseria i atenció al client.

- Publicitat -
- Publicitat -

Últimes notícies

Ràdio Capital estrena un informatiu audiovisual pels qui no tenen temps de seguir l’actualitat

A Ràdio Capital estrenem una nova secció: Es tracta d'una sèrie d'IGTV a Instagram on cada dia penjarem un resum informatiu en format audiovisual de menys de dos minuts. Presentat per Nerea Cabello

Altres notícies