17.5 C
Pals
Dimecres, 7 juny 2023
- Publicitat -

El Parc de les Olors del Surolí haurà de demostrar que no altera l’entorn natural

El Parc de les Olors vol produir i divulgar productes ecològics, però es troba a prop de la platja de Castell

David Parreño Mont
David Parreño Mont
Productor i redactor de Ràdio Capital de l’Empordà.
Temps de lectura: < 1 minuts
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

El Parc de les Olors del Surolí haurà de demostrar que no altera l’entorn natural, ja que està molt a prop de l’espai protegit de la platja de Castell. Així ho ha requerit la Comissió d’Urbanisme de Girona en referència a una consulta efectuada per l’Oficina d’Acció i Avaluació Ambiental de Girona, segons ha sabut Ràdio Capital.

Es tracta d’un espai de 30.000 metres quadrats des d’on es vol produir i divulgar productes ecològics relacionats amb el món de les plantes aromàtiques, culinàries i medicinals.

El Parc de les Olors està operatiu des de fa uns anys al Surolí, a Palamós, però ha hagut de redactar un pla urbanístic per poder organitzar visites al parc per divulgar les plantes aromàtiques. El pla especial pretén regular la implementació d’aquesta activitat i les obres que en un futur es produirien.

La Comissió d’Urbanisme ha emès un informe que alerta que la finca es troba molt propera a l’entorn natural i protegit de la platja de Castell i, per tant, demana sensibilitat per mantenir els valors paisatgístics. Per això, exigeix que es demostri que no és possible una ubicació alternativa. Si es manté el lloc, demana que no s’alteri l’entorn natural. La promotora d’aquest parc, Marina Comas, defensa a Ràdio Capital que el projecte vol preservar la biodiversitat.

Urbanisme també demana que s’utilitzin preferentment les edificacions existents i que no es pavimenti l’aparcament. Aquests requeriments dilaten la previsió per engegar les visites a la finca, que els seus promotors volien haver començat aquest estiu.

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -spot_img

La discreció

Ara que ja han acabat les eleccions municipals sembla que hauríem d’anar per feina. Que hi anem o no...
- Publicitat -
- Publicitat -

Altres notícies

- Publicitat -