12.8 C
Pals
Divendres, 24 maig 2024
- Publicitat -

El poder emocional del llenguatge de les flors

Dijous passat vaig tenir el plaer de fer un dels sopars més bonics que recordo com a cuinera. Vam tenir el privilegi de poder escenificar el muntatge que hem creat amb el paisatgista Marc Grañén i el creatiu Juan Ignacio.

Vam demanar a l’ajuntament que escollís persones de diferents sectors culturals i que no expliquessin res. Un total de 12 persones convidades per nosaltres mateixos, van seure al voltant de la taula hexagonal de 6 metres de diàmetre que hem muntat al pati de butaques del Cinema Modern de Girona. Van ser persones escollides de diferents sectors de la societat gironina.

L’Alcaldesa Marta Madrenas, la tinent Glòria Planas, l’ Anna Payet, l’Adriana Casademont, el Sr. Josep Legares, la Sra. Marcela Topor… entre d’altres personalitats de l’esport, ensenyament i cultura van dir a l’acabar el sopar que l’experiència de menjar herbes i flors silvestres en aquest entorn i format, els ha fet reflexionar, inclús alguns van tenir com una visió futurista, com si el mon s’hagués acabat i les plantes haguessin reviscut el planeta i a ells, a aquestes dotze persones dins un entorn decadent però ple de vida se’ls havia donat l’oportunitat de reconstruir un món on la relació amb la natura ha de ser admirada com a éssers vius amb intel·ligència i sentiments.

El Cinema Modern ara mateix és un lloc decadent i en ruïnes, que molt aviat serà reformat, i que ara tal i com està és molt representatiu del que passaria si el món avui s’acabés per les persones i les plantes serien les encarregades de posar ordre i noves lleis al planeta. … Parlem de la mare naturalesa, però molt pocs la tractem com una mare. Cantem des de petits cançons de lluna, però després ja no li fem cas. Quan sabem que és la encarregada que a la terra tot funcioni al ritme de les lleis biodinàmiques.

El sopar va ser molt emotiu. Poder compartir aquest guió amb persones i portar-lo a la realitat. Les emocions que desperten les herbes, flors i plantes silvestres cuinades segons les lleis de la biodinàmica, sumant els efectes creatius de Plat Institute i les idees i creacions d’en Marc, la suma de tot va aconseguir despertar aquesta nova mirada que buscàvem.

Si visiteu temps de flors passeu a veure la nostra expo a l’Antic Cinema Modern, just darrera del restaurant la Penyora Un projecte on la lluna, la terra, i la vida ressorgeixen en un futur gràcies a la biodinàmica.

Temps de lectura: 2 minuts

Més àudios