6.2 C
Pals
Diumenge, 3 març 2024
- Publicitat -

El PSC i Junts per Calonge i Sant Antoni denuncien “inacció política i econòmica” de l’alcalde Miquel Bell-lloch

La moció de reprovació, liderada pel PSC i que entrarà el divendres, retreu a Bell-lloch (ERC) una "mala i inexistent gestió fiscal i econòmica" per no presentar les ordenances fiscals ni els Pressupostos del 2020

Pedro Ruiz Claveria
Pedro Ruiz Claveriahttps://contrastirigor.wordpress.com
Sóc de Calonge. Redactor a Ràdio Capital de l'Empordà.
Temps de lectura: 2 minuts
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -
Ràdio Capital. La ràdio de l'Empordà
Ràdio Capital. La ràdio de l'Empordà
El PSC i Junts per Calonge i Sant Antoni denuncien "inacció política i econòmica" de l'alcalde Miquel Bell-lloch
Loading
/

El PSC de Calonge i Sant Antoni entrarà aquest divendres una moció de reprovació de l’alcalde del municipi, Miquel Bell-lloch, perquè consideren que hi ha una “manca d’acció política i una manifesta inexistent gestió fiscal i econòmica”, en especial “per la falta de contractació”. Els socialistes argüeixen també en aquest escrit que “no és de rebut” que no s’hagin presentat les Ordenances Fiscals del 2020 –que només es poden presentar el mes d’octubre de l’any anterior– ni tampoc els pressupostos d’enguany. Junts per Calonge i Sant Antoni se suma a la moció i assegura que “va de la mà” en aquest moviment amb el PSC.

Arturo Prades, portaveu i líder dels socialistes a la vila calongina, també ha exposat que “aquest Executiu ha deixat un romanent de crèdit de pràcticament 4 milions d’euros, que suposa gairebé el 20% del pressupost municipal, i això afectarà a propers exercicis”. Segons apunta Prades, aquests diners no gastats comporten que l’aplicació de la Regla de Despesa limiti en els propers anys aquesta xifra. L’escoltem:

Des de les files socialistes, proposen que es constitueixi una Comissió Econòmica que compti amb la participació dels portaveus dels grups municipals i l’interventor del consistori per elaborar “un Pla d’Acció en termes econòmics de sis mesos”.

El divendres passat, 31 de gener, tant el PSC com Junts per Calonge i Sant Antoni van sol·licitar la convocatòria d’un ple extraordinari. El reglament fixa que, si una quarta part dels regidors del plenari ho demana, aquests poden fixar els punts del dia de la convocatòria sol·licitada. Junts i el PSC sumen 7 dels 17 regidors de l’Ajuntament calongí, el que suposa un 41% del total d’edils.

Per això, tenen previst un ordre del dia amb tres punts: un primer que ja va avançar Jordi Soler (Junts) en el darrer ple ordinari, que és “demanar explicacions al Govern” per la renúncia de la segona tinent d’alcaldia, Ester Bonaventura; un segon relacionat amb la tramitació del Congrés d’Emprenedoria i, finalment, el tercer punt discorreria sobre la moció de reprovació liderada per Prades.

Aquest Ple es podria celebrar, molt previsiblement, la setmana vinent. Des de l’Executiu, encara no s’han pronunciat al respecte, tampoc la CUP, i el Partit Popular assegura que “primer volen llegir l’escrit” i després ja faran “les valoracions oportunes”.

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

Altres notícies

- Publicitat -