12 C
Pals
Dissabte, 20 abril 2024
- Publicitat -

Divendres càlid o calorós a les portes d’un cap de setmana més inestable

Albert Aparicio
Albert Aparicio
Graduat en Física i Màster en Meteorologia. Observador meteorològic de la XOM (meteocat) a Palafrugell.
Temps de lectura: < 1 minut
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

Divendres
Divendres ha començat amb sol enteranyinat per núvols alts. L’ambient serà càlid o calorós especialment a les localitats interiors del Baix Empordà. Ahir ja vam tenir una temperatura màxima que va superar extensament els 26 ºC, arribant fins i tot a més de 28 ºC a la Bisbal d’Empordà, amb valors una mica més frenats a la costa entre 21 i 23 ºC de màxima. Avui repetirem aquestes temperatures que són elevades per un mes d’abril, i a partir de migdia el vent de Garbí bufarà amb força moderada i cops màxims que poden superar els 40 km/h aquesta tarda.

Dissabte
Dissabte amb una primera meitat del dia amb sol i alguns intervals de núvols a primera hora. Encara temperatura elevada que pot superar els 26 ºC de màxima, però el temps canviarà amb un vent que passarà a ser del nord-est i serà a partir de la tarda-nit que arribaran ruixats que localment aniran acompanyats de tempesta. La pluja serà més extensa i quantiosa al Baix Empordà entre la nit de dissabte i la primera hora de diumenge.

Diumenge
El darrer dia de la setmana i del mes, ens portarà una temperatura més baixa, valors normalitzats als de l’època de l’any, i inestabilitat en un diumenge variable que ens podrà portar algun ruixat més probable entre migdia i tarda.

Dilluns vinent començarem el maig amb un temps insegur i risc de nous ruixats. Tot plegat els models meteorològics pronostiquen que al Baix Empordà, entre ruixat i ruixat, es podran acumular de 15 a 30 mm fins a la nit de dilluns, gràcies en bona part a la pluja esperada la matinada de dissabte a diumenge i també als ruixats de dilluns.

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -

La Junta de Veïns de l’EMD ratifica els acords de la comissió bilateral amb l’Ajuntament per portar la gestió financera de l’anterior govern als...

La comissió Bilateral Ajuntament - EMD va decidir el passat 4 de març per unanimitat enviar les conclusions de...
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

Altres notícies

- Publicitat -