10.4 C
Pals
Dimecres, 8 desembre 2021
- Publicitat -

Es presenta a Palafrugell la proposta cultural i culinària “Les tapes dels tapers”

La proposta, conjunta entre el Restaurant La Sala Gran i el Museu del Suro, recupera la cultura i la gastronomia al voltant del suro

Temps de lectura: 2 minuts
- Publicitat -spot_img
spot_img

Dijous a la Sala Gran de Llofriu es va presentar l’experiència “Les tapes dels tapers”, una proposta cultural i culinària que recupera la cuina tradicional dels tapers. La campanya va ser presentada pel director del Museu del Suro, Pep Espadalé, el xef de la Sala Gran Isaac Sabrià i l’alcalde de Palafrugell Josep Piferrer.

L’oferta pretén ser desestacionalitzadora, i ofereix una experiència sensorial que descobreix al visitant el que la indústria surera ha significat per al territori i especialment per Palafrugell, on sempre ha estat vinculada. L’experiència “Les tapes dels tapers” s’iniciarà amb una visita guiada al Museu de Suro, que permetrà al visitant descobrir la cultura al voltant del Suro. Espadalé va explicar quin és el paper del museu en tota aquesta campanya i va repassar la cuina tradicional dels tapers.


Després de la visita, es gaudirà de l‘experiència culinària al restaurant La Sala Gran de Llofriu, on el xef Isaac Sabrià ha creat 6 tapes inspirades en la cuina dels tapers. Sabrià va crear la idea a través de Josep Pla i la seva obra culinària “El que hem menjat”. Gràcies a l’explicació que Pla fa sobre el peixopalo, Sabrià va començar a investigar i va arribar a la cuina tradicional dels tapers.


L’oferta culinària consta de 6 plats, inspirats en la cuina dels tapers, tant la que feien dia a dia, com el bacallà, el peixopalo o suquet de gatets, com la que menjaven en dies especials o festius. També inclou un arròs a l’estiu empordanès. Sabrià buscava recuperar els gustos d’abans amb un producte humil i donar-li un valor afegit.Per tancar l’acte de presentació, l’alcalde de Palafrugell va felicitar als promotors de la iniciativa i va recordar la gran relació de Palafrugell amb la gastronomia i amb la indústria surera.

“Les tapes dels tapers” és una campanya per a tardor i primavera, per a grups de com a mínim 15 persones i que es podrà gaudir de dilluns a divendres.

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -

Calonge i Sant Antoni tindrà un nou Punt d’Atenció Social

La Creu Roja de Palamós gestionarà un nou Punt d'Atenció Social (PAS) a Calonge i Sant Antoni amb un...
- Publicitat -spot_img

Altres notícies

- Publicitat -