L’escultor català Manel Álvarez té una mostra d’una quinzena d’escultures al Parc dels Estanys de Platja d’Aro des de l’11 d’agost, quan es va inaugurar. L’exposició, titulada Walking through, durarà fins al 31 de gener. En horari d’estiu, a l’agost i al setembre, es podia visitar cada dia de set del matí a nou de la nit, ja que aquest és l’horari del parc.  A partir del mes d’octubre, que tanca abans, es podrà fer entre les vuit del matí i les sis de la tarda. Aquesta mostra és la segona de l’any al parc, i esdevé la setena del cicle anual d’exposicions al municipi, que s’estén també al Castell de Benedormiens de Castell d’Aro i a la Masia Bas de Platja d’Aro.

La mostra del Parc dels Estanys representa un repàs dels seus últims 25 anys de carrera artística, on inclou les sèries Àfrica i Antic Testament. A les peces d’Àfrica s’hi observen formes simples, cuidades i minucioses, poc naturalistes. Aquí l’artista es va servir de l’abstracció, de formes noves i irreals, donant així un tractament contemporani al primitivisme africà. D’altra banda, la sèrie Antic Testament, una la col·lecció que va presentar al Bible Lands Museum de Jerusalem l’any 2011, reinterpreta textos bíblics a través de les escultures. Per exemple, els passatges de l’arbre de la vida. Els materials emprats en aquestes escultures són fusta, alumini, marbre, granit, ferro, llautó, bronze, pedres calcàries, etc.

Aquesta presentació amb diapositives necessita JavaScript.

SOBRE MANEL ÁLVAREZ

Nascut a Sant Feliu de Codines l’any 1945, va estudiar modelatge i talla d’escultura als Salesians de Sarrià. L’any 1968 es va iniciar en imatgeria religiosa, interiorisme i disseny industrial. L’any 1971 va exposar per primera vegada a Vic i a Olot. El 1975, a Itàlia, va descobrir el marbre de Carrara, que va representar un gir a la seva producció artística. Des de finals dels setanta, ha presentat nombroses exposicions arreu del món i la seva obra és present en espais públics de Catalunya, Espanya, França, Itàlia, Alemanya, Estats Units i Brasil. Des de l’any 2004 té el seu taller a Saus, Camallera (Girona).