4.7 C
Pals
Diumenge, 27 novembre 2022
- Publicitat -

Gerard Prohias: “Portar un públic familiar en el jazz”

Durant aquest cap de setmana, Palafrugell acull la 28a edició del Festival de Jazz Costa Brava. Per això, hem parlat amb el cap d’àrea de Cultura del municipi, Gerard Prohias, perquè ens doni tots els detalls de les diverses actuacions de jazz que hi haurà del 5 al 12 d’octubre.

El festival de Jazz Costa Brava torna a la normalitat després de dos anys marcats per la pandèmia. Per això, es faran les actuacions en 3 llocs diferents: Plaça Nova, Patí de Can Genís i Teatre Municipal de Palafrugell. L’últim espai serà on tindran lloc les representacions de pagament, ja que tenen una despesa més alta.

Tal com explica el cap de Cultura, en el festival volen combinar el jazz pròpiament català més emergent i jove amb una estrella internacional. En aquesta edició, s’ha decidit convidar a l’esperit del retro soul, Steffen Morrison, que presentarà el seu nou disc anomenat “Soul Revolution” a Palafrugell.

D’altra banda, Prohias també ha detallat les activitats que es duran a terme al llarg del diumenge per Palafrugell.

Sobretot intenten animar a la gent a ballar al ritme del jazz pels carrers del municipi, ja que tal com diu “la participació en el carrer sempre hi ha estat”. A més, com a mètode per finalitzar l’estiu i allargar la temporada turística, han volgut que aquest festival coincideixi amb el festiu del 12 d’octubre.

Ara bé, la importància del festival, segons el cap d’àrea de cultura, és mostrar que encara que el jazz tingui fama de ser una música complicada o intel·lectual, “pot ser d’interès per a tothom”.

El precedent del Festival Cap Roig

El festival de Jazz Costa Brava de Palafrugell que enguany celebrarà la seva vint-i-vuitena edició, va néixer el 1990 als Jardins de Cap Roig de Calella de Palafrugell. A poc a poc, el festival va anar perdent el jazz i va anar modificant el format. Finalment, l’Àrea de Cultura va decidir recuperar-lo l’any 2006, tal com conta Gerard Prohias.

Ara, el titular del Festival de Jazz Costa Brava és l’Ajuntament de Palafrugell i, en els darrers anys, s’ha anat consolidant en un festival de música jazz rellevant en la zona.

Temps de lectura: 2 minuts

Més àudios