19.2 C
Pals
Dijous, 19 maig 2022
- Publicitat -

L’Hospital de Palamós millora la precisió en les biòpsies de pròstata

S’ha incorporat un nou software i un tècnic superior en imatge per millorar el diagnòstic en la prova

Temps de lectura: < 1 minut
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

L’Hospital de Palamós millora la seva precisió de l’ecografia per fusió en les biòpsies prostàtiques. Aquest increment d’eficiència i qualitat ha estat gràcies a la incorporació d’un nou software i d’un tècnic superior en imatge en el moment de realitzar el diagnòstic de la prova.

El diagnòstic del càncer de pròstata de l’Hospital de Palamós es realitza des de fa aproximadament tres anys mitjançant una biòpsia amb una agulla transrectal guiada amb una ecografia de fusió de la imatge de ressonància magnètica, segons explica els Serveis de Salut Integrats del Baix Empordà (SSIBE). Aquesta tècnica permet una millora en el diagnòstic en aquest tipus de càncer.

Una de les millores en aquesta prova diagnòstica ha estat la instal·lació d’un software incorporat al nou ecògraf de l’Hospital. Aquesta incorporació permet fusionar la imatge d’una ressonància prèvia amb la de l’ecografia que s’està realitzant en aquell moment. D’altra banda, s’ha incorporat un tècnic superior en imatge pel diagnòstic en el moment de la prova, que controla i monitoritza la fusió a l’ecògraf de tal manera que el radiòleg pugui encarregar-se de la punció i extracció de la mostra del teixit prostàtic.

La fusió permet augmentar la nitidesa i la precisió en la zona biopsiar i, per tant, augmenta la sensibilitat de les biòpsies amb tumor a un 70 o un 75%. Per al pacient, afegeixen, també és una millora, ja que aquesta major positivitat implica una reducció del nombre de biòpsies de control i del seguiment periòdic al pacient.

Actualment, l’Hospital realitza entre 4 i 5 biòpsies prostàtiques per fusió a la setmana i és un dels hospitals que més en realitza a les comarques gironines. És també un dels hospitals de referència per als tècnics d’aplicacions que necessiten ser formats en aquesta prova i fusió d’imatges.

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -

PODCAST | Emprenedors: la família Ensesa de l’Hostal La Gavina

Exquisidesa, senzillesa, humilitat, ànima, essència, història, art i cultura. Tot, servit en un entorn elegant, luxós però acollidor, proper i familiar, entre Sa Conca i la Badia de St Pol
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

Altres notícies

- Publicitat -