Personalitza les Preferències de Consentiment

Utilitzem cookies per ajudar-te a navegar eficientment i realitzar certes funcions. Trobaràs informació detallada sobre totes les cookies en cada categoria de consentiment a continuació.

Les cookies que es classifiquen com a "Necessàries" s'emmagatzemen al teu navegador ja que són essencials per habilitar les funcionalitats bàsiques del lloc.

També utilitzem cookies de tercers que ens ajuden a analitzar com utilitzes aquest lloc web, emmagatzemar les teves preferències i proporcionar el contingut i els anuncis rellevants per a tu. Aquestes cookies només s'emmagatzemaran al teu navegador amb el teu consentiment previ.

Pots triar activar o desactivar algunes o totes aquestes cookies, però desactivar algunes d'elles pot afectar la teva experiència de navegació.

Sempre actiu

Necessary cookies are required to enable the basic features of this site, such as providing secure log-in or adjusting your consent preferences. These cookies do not store any personally identifiable data.

No hi ha cookies per mostrar

Functional cookies help perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collecting feedback, and other third-party features.

No hi ha cookies per mostrar

Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics such as the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.

No hi ha cookies per mostrar

Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.

No hi ha cookies per mostrar

Advertisement cookies are used to provide visitors with customized advertisements based on the pages you visited previously and to analyze the effectiveness of the ad campaigns.

No hi ha cookies per mostrar

17.2 C
Pals
Dissabte, 31 maig 2025
- Publicitat -

L’erra de “reconnectar”

Supermatí - opinió
Supermatí - opinió
L'erra de "reconnectar"
Loading
/

Reconnectem despertant un estil de vida sense plàstic ni tòxics.

Des de que posem el peu a terra fins que el tornem a aixecar per disposar-nos al pla horitzontal hi ha moltíssims moments que poden ser transformadors si nosaltres decidim que ho siguin.

T’has plantejat de quin material està feta aquesta sabata que et posaràs?

M’imagino que el xampú i el gel de bany ja els compres sòlids embolicats amb paper o si els compres a doll reomples les ampolles de vidre, no?

Coneixes les mans que han fet aquest pa que esmorzaràs?

Quan tanco els ulls i reconnecto amb pa em ve el pa del flequer del meu poble, en Josep Rigau, que l’olor omplia la botiga, una botiga d’abans d’aquelles que tenia de tot: hi podies comprar des d’una unça de safrà fins a unes xiruques passant pel paper elefante.

I tu que m’escoltes és fàcil que tinguis algun record d’aquests d’algun artista flequer del teu poble. Eh que si?

Un bon pa és aquell que es grava a la memòria històrica.

Reculo la memòria enrere i no veig en quin moment ens colen els plàstics a “tutti plen” sense adornar-nos que era el material immortal que construiria en pocs anys el nou mar: la Mediterrània on no queda un espai lliure de microparticules plàstiques.

Ens cal RECONNECTAR amb maneres de fer d’abans quan no s’utilitzava el plàstic. Com ho feiem quan no teniem el típic plàstic film tant usat a la cuina i a les carnisseries? o les famoses plates de porexpan on ens posen la carn, el peix, el menjar per emportar, les verdures, la fruita,… aquest material plàstic és tan bo que no se’l mengen ni els microorganismes i a la llarga acaba embrotint la terra, els rius o la mar.

Una bona manera de posar els aliments i no gastar més plàstic és anar a comprar amb recipients amb tapa on et posen el peix o la carn o amb bosses de roba per les verdures, llegums, cereals i altres aliments.

Veig que ja estem ensumant els presents dels Nadals, us envio idees per fer-los més sostenibles:

1-Compra a casa, l’empordanet està ple d’artistes, artesanes, bons punts gastronòmics, aliments i begudes i també de propostes d’experiències meravelloses. Donem vida al comerç local i evitem la despesa de combustibles fòssils.

2-Regals residu zero, fem un Nadal lliure de plàstics fent regals de cartró, paper, fusta, fang, vidre, roba, llana, seda, lli, cànem, cotó,… tots materials sostenibles i d’aquí.

3-Emboliquem lliure de plàstic, amb paper i cordill, plantes, flors, roba, cartró,…

4-Fem un bon regal i prou. Un regal molt ben pensat, adequat per la persona, bonic, molt útil i totalment sostenible amb una noteta que complementi el regal i el faci més important.

El Nadal és moment de Reconnectar caminant cap a l’essència del nostre interior i enxufant-nos al nostre disseny original.

Temps de lectura: 2 minuts

Més àudios