18.2 C
Pals
Dilluns, 20 maig 2024
- Publicitat -

Palafrugell ofereix un servei gratuït de cura d’infants

L'objectiu és facilitar la conciliació de la vida personal, laboral, formativa, social i de salut a les famílies

Redacció
Redaccióhttps://www.radiocapital.cat
Ràdio Capital combina una programació musical de qualitat, amb diferents programes informatius i divulgatius.
Temps de lectura: 2 minuts
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

L’àrea de Benestar Social de l’Ajuntament de Palafrugell ha posat en marxa un servei de cura als infants, o també anomenat espai de guarda. El servei consta de dos àmbits diferents: un espai de cura a les tardes, disponible dos dies a la setmana per a infants de 3 a 12 anys; i un espai destinat a infants per tal que els pares puguin assistir a activitats grupals ofertes per serveis municipals i entitats de Palafrugell.

En els dos casos són serveis gratuïts que s’han de sol·licitar amb anterioritat a través del web www.palafrugell.cat (Tràmits/Infants i Educació). L’objectiu d’aquests dos serveis és facilitar la conciliació de la vida personal, laboral, formativa, social i de salut a les famílies.

“Amb aquests dos espais volem ajudar a les famílies a conciliar la cura dels fills amb altres activitats” assegura Roser Massaguer, regidora de Benestar Social de l’Ajuntament de Palafrugell. “Històricament les tasques de la llar han recaigut en les dones, que en moltes ocasions deixen de banda altres activitats per tenir cura dels seus fills. Aquest servei gratuït els obre una porta a poder realitzar activitats lúdiques, formatives i socials, o inclús a atendre altres responsabilitats” conclou Massaguer.

Aquest servei, impulsat per l’Ajuntament juntament amb el Departament d’Igualtat i Feminismes de la Generalitat de Catalunya és pioner al Baix Empordà.

Espai de cura a les tardes

L’Espai de cura a les tardes és un servei públic de cura per a infants de 3 a 12 anys, obert els dilluns i dimecres entre les 17.00 i les 19.30 h infants; i està dirigit a totes les famílies empadronades al municipi de Palafrugell. El seu objectiu és facilitar la conciliació de la vida personal, laboral, formativa, social i de salut a les famílies, oferint una atenció bàsica i d’educació en el lleure als.

La capacitat del servei és de 20 places. El màxim d’hores que un infant pot fer ús del servei és de 10 hores al mes.

Aquest servei s’oferirà a partir del setembre la sala d’actes de Can Genís carrer Progrés, 7 – 15

Espai de cura per assistència a activitats grupals

L’Espai de cura per assistència a activitats grupals és un servei públic de cura d’infants, amb l’objectiu de facilitar l’assistència de les famílies a activitats grupals (reunions, formacions, participació en la comunitat, etc.) ofertes per diferents serveis municipals i entitats de Palafrugell.

El servei està dirigit a les famílies amb infants d’1 a 14 anys empadronades al municipi de Palafrugell que vulguin assistir a les activitats grupals organitzades pels serveis públics del municipi i entitats de Palafrugell.

En aquest cas, el servei o entitat promotora de l’activitat, ha d’enviar un correu electrònic a l’adreça Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la. informant de l’activitat, l’horari i si disposa d’una sala annexa per l’espai de cures, amb una setmana d’antelació. Per la seva banda, les famílies que es vulguin acollir a aquest servei hauran d’omplir el formulari de reserva disponible al web www.palafrugell.cat. Les reserves s’han de fer amb 3 dies hàbils d’antelació (sense comptar el cap de setmana).

L’espai de cura per assistir a activitats grupals pot tenir caràcter puntual, fix o intensiu, en funció de les necessitats del servei/entitat.

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -

La Cooprativa de Ramaders del Baix Empordà rep un dels guardons de la 2a edició dels Premis Generalitat Girona

Pepita Perich i la Fundació GironaEst són les dues altres candidatures guardonades a la segona edició d'aquests premis.
- Publicitat -
- Publicitat -

Altres notícies

- Publicitat -