24.1 C
Pals
Dimecres, 25 novembre 2020

L’edifici de l’antiga discoteca Palm Beach s’haurà de restaurar com estava l’any 1922

El més llegit

Desenes de sancions a Palafrugell per saltar-se les restriccions i el toc de queda

La Policia de Palafrugell ha posat desenes de denúncies per saltar-se el toc de queda, per reunir-se més de 6 o per no dur mascareta

Tres detinguts al Baix Empordà per apropiar-se de mòbils comprats a través d’un portal de vendes de segona mà

El xofer d'una empresa de paqueteria es quedava els objectes i els altres dos arrestats els tornaven a posar a la venda

Desapareix un quilo de cocaïna de la comissaria dels Mossos de Sant Feliu de Guíxols

La droga estava dipositada en una caixa forta tancada amb clau i hi tenen accés policies de la comissaria

Quim Martell: “Fa 80 anys que fem el recuit de la mateixa manera”

Aquesta setmana a la secció “Veus de l’Empordà” del Supermatí hem anat fins a Fonteta per conèixer el seu...
Temps de lectura: 2 minuts
- Publicitat -

El gener de 2020, el TSJC va  resoldre a favor de la Generalitat l’apropiació de l’antiga discoteca Palm Beach, actualment abandonada i deteriorada, que pertanyia a la societat Touring, del grup ElDorado.  L’ajuntament de Sant Feliu de Guíxols té la intenció de crear un projecte pedagògic i cultural, amb part comercial per assegurar la seva sostenibilitat econòmica. Tot plegat ho llegim al Diari de Girona.

Aquesta setmana s’ha conegut la petició de l’Ajuntament del municipi a Costes de la Generalitat de remodelar la propietat de manera que es deixi igual que en la seva inauguració el 1922. Si no es realitza, serà la Generalitat la que faci la restitució subsidiàriament.

L’edifici va estar dissenyat per l’arquitecte Joan Bordàs i inaugurat l’any 1922. El complex de 950 m  i a primera línia de mar va ser concedit durant 30 anys a la societat mercantil Touring, que acabava el 29 de juliol del 2018. Tot i això, abans que s’extingís aquesta titularitat, el 2003, Costes de Catalunya va declarar la caducitat avançada de la concessió al·legant que l’empresa titular havia executat obres no autoritzades. El 2008 es va declarar la caducitat de la titularitat, una resolució que l’empresa Touring va impugnar.

Finalment, tot el procés es va haver de tornar a començar de zero el 2013, perquè el que va caducar van ser tots els tràmits realitzats. La societat Touring va tornar a impugnar la resolució del TSJC un cop més el 2016, que va fer el Departament de Territori i Sostenibilitat, a instàncies de l’Ajuntament de Sant Feliu, al·legant que les instal·lacions estaven deteriorades i abandonades. Fins que a l’octubre de 2019 l’alt tribunal va resoldre a favor de Territori, obligant a abandonar l’edifici i restituir l’espai a ElDorado.

El grup ha aprofitat aquest període de temps per reformar i construir l’espai, i aquestes són les reformes que hauran d’eliminar, complint amb l’ordenança judicial. Sent la modificació més significativa la construcció d’una segona planta, sobre les arcades. L’empresa també haurà de buidar l’edifici de tots els elements deixats per la propietat des que es va finalitzar la seva activitat com a discoteca el 2007.  L’edifici  està registrat com a Bé Cultural d’Interès Local, fet que suposa que s’han de recuperar els banys originals de Can Rius i els de Sant Elm.

El regidor d’urbanisme, Josep Saballs, via Diari de Girona explica que des del consistori s’està acabant de redactar un projecte bàsic que serveixi per indicar els usos de l’espai i la inversió requerida: «En volem fer un espai modulable amb usos culturals i pedagògics, però per donar-li aquest ús públic, també l’hem de rendibilitzar. El que no és sostenible per l’Ajuntament és fer una gran inversió per adequar-lo i pagar el cànon a l’Estat i no poder recuperar res».

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -

Últimes notícies

Salut es planteja nous cribratges de coronavirus al Baix Empordà”

L'objectiu és detectar asimptomàtics entre la població major de 16 anys

Primera jornada de la plataforma d’esdeveniments virtuals per apropar l’oferta turística gironina als mercats emissors

En el context de la COVID-19 i treballant per a la reactivació turística de la demarcació de Girona, el Patronat de Turisme Costa Brava...

Programació del 25-N, Dia Internacional contra la Violència de Gènere, al Baix Empordà

Avui, 25 de novembre, és el Dia Internacional per a l'Eliminació de la Violència contra la Dona. Amb aquest motiu, els ajuntaments i les associacions de molts municipis del Baix Empordà han organitzat una sèrie d'activitats per avui i també per la resta de la setmana. 

Anna Ribera “fa tres setmanes que els ingressos van baixant”

En l’entrevista del Supermatí d’avui, Anna Ribera, directora assistencial del Serveis de Salut Integrats del Baix Empordà, ens ha explicat que estan molt més...

Calonge decideix el destí de 100.000 euros en les votacions dels pressupostos participatius 2021

Enguany la ciutadania pot votar 3 projectes dels 29 finalistes i es destinarà un import màxim de 100.000€, les votacions estan obertes fins a finals d'any i es poden fer per internet o presencialment

Altres notícies