11.3 C
Pals
Diumenge, 24 gener 2021

Les escoles bressol de Torroella de Montgrí i de l’Estartit reobren avui les seves portes

Els centres ofereixen als infants una gran qualitat d’atenció emocional

El més llegit

Quatre municipis del Baix Empordà demanen que se’ls tracti com un de sol amb les restriccions i decidir com aplicar-les

lam conjunt dels quatre municipis del Baix Empordà per ser tractats com un sol perímetre, i tenir veu i vot tant amb les restriccions de la covid-19 com amb les ajudes europees. Els seus alcaldes han redactat una carta conjunta on reclamen "ser escoltats" i poder aplicar les mesures per frenar la pandèmia tenint en compte la realitat de cada lloc.

En llibertat un home acusat de robar en una llar d’infants i en una fundació de Palafrugell

El presumpte lladre hauria forçat els accessos, en un cas una porta i en l’altre una finestra, per colar-se dins l’immoble i sostreure diners en metàl·lic

Reneix el projecte del Tren de la Costa Brava

L'Associació per la Promoció del Transport Públic impulsa la reivindicació i aquest mes començaran a definir un full de ruta.

Només 31 famílies de Palamós reben ajudes per a l’habitatge

Dins del pla de xoc de mesures contra les conseqüències econòmiques de la Covid-19, hi havia una part destinada...
Temps de lectura: 2 minuts
- Publicitat -

Les escoles bressol municipals El Petit Montgrí de Torroella de Montgrí i Mar i Cel de l’Estartit han reprès avui la seva activitat amb pocs infants i amb totes les mesures de seguretat necessàries. Això sí, ho han volgut fer sense renunciar a ser atents a les emocions de la mainada i poder-li aportar el caliu que necessiten.

Tot i el context actual complicat, la cooperativa Suara que gestiona els dos centres no vol renunciar a oferir el seu programa educatiu, el qual consisteix, entre altres coses, a acollir i atendre les emocions dels infants. Per a això, el contacte físic és important i per tant han demanat permís a les famílies de poder agafar els infants a coll, a la falda o de la mà. Volen d’aquesta manera evitar situacions –que es veuen a altres centres– d’infants aïllats i que no es poden moure sense seguir unes marques al terra.

Dels 110 infants habituals del centre, El Petit Montgrí n’acollirà 20 que seran distribuïts en 4 grups. Per la seva banda, Mar i Cel n’acolliran en 3 grups 12 d’un total de 34. Els nens i nenes seran atesos per educadors i la directora de cada escola. Cada grup conviurà a la seva aula i els espais comuns es podran utilitzar, amb les mesures de seguretat i neteja requerides, sempre i quan no hi coincideixin els diversos grups. D’altra banda, ambdues escoles han establert uns horaris d’entrada i sortida de manera que els grups no topessin.

Les famílies no podran accedir al centre i seran l’educadora de referència i les persones de suport qui rebran els infants. Ara, d’acord amb les directius del Departament d’Educació i el PROCICAT, les escoles posen a disposició de les famílies un Pla d’Obertura en el qual informen amb tots els detalls de la distribució dels espais, de les mesures de protecció, prevenció i higiene així com la planificació de les activitats. Pel que fa al seguiment dels infants, es pot fer telemàticament en grup o individualment.

- Publicitat -
- Publicitat -

Últimes notícies

“La població de senglars està desbocada”

Nova queixa dels pagesos per la gran població de senglars que hi ha a les comarques de Girona

Altres notícies