10.7 C
Pals
Diumenge, 26 Gener 2020

Les notícies més importants d’aquest 2019 al Baix Empordà

365 dies de notícies resumides en un únic article al nostre web perquè puguis acabar l'any sabent tot allò que ha succeït al Baix Empordà durant tot el 2019

El més llegit

Reobert el pont del Ter de Torroella de Montgrí

Els Mossos d'Esquadra han tallat l'accés a Torroella pel pont del Ter com a conseqüència de la pujada del Ter

EN DIRECTE – Inundacions i desbordaments pel temporal Gloria al Baix Empordà

Segueix la cobertura en directe de les conseqüències del temporal Gloria al seu pas pel Baix Empordà, amb el riu Ter i el riu Daró desbordats

El creixement del Daró deixa inundacions al Baix Empordà

El Baix Empordà es desperta conscient que caldrà que passin dies perquè es resolgui l'episodi més inesperat del temporal Glòria

Un conductor engolit per una onada al port de Palamós durant el temporal Gloria

Un conductor es troba circulant pel port de Palamós fins que el temporal marítim l'atrapa quan les onades sobrepassen el dic de recer

Canvis al Parc de Sant Julià de Lòria a Calonge

Es canviaran els jocs infantils actuals i també l'equipament esportiu

Pocs dies abans que s’acabi l’any, és moment de fer un repàs a les notícies més importants que han succeït al Baix Empordà aquest 2019. Un resum que et servirà per llegir d’una tirada, tot allò que no has llegit en aquests 365 dies. Per això a Ràdio Capital de l’Empordà hem preparat aquest resum.

En l’àmbit urbanístic, una de les notícies més importants a tot el territori català, amb gran incidència al Baix Empordà, ha estat l’aprovació del Pla Director Urbanístic. Aquesta proposta “prohibeix més de 15.000 noves construccions a tot el litoral gironí a espais protegits naturalment”.

Encara, a escala catalana però amb forta presència baix empordanesa, la sentència del procés que ha condemnat als líders independentistes a gairebé 100 anys de presó en conjunt. Dolors Bassa, torroellenca, ha estat sentenciada a 12 anys de presó, actualment compleix la pena a la presó del Puig de les Basses.

I encara a nivell més general, fins a sis vegades han pogut votar els baix-empordanesos aquest 2019. Eleccions a les Corts espanyoles a l’abril, eleccions al Senat també a l’abril, eleccions municipals i europees al maig; i de retruc altra vegada eleccions a les Corts i al Senat espanyol al novembre.

Però ara sí, una de les notícies més important al Baix Empordà aquest 2019 és el tancament de la llibreria La Gavina de Palamós, com també la llibreria Mediterrània de Palafrugell. Aquesta última però, tornarà a obrir les portes sota una altra direcció aquest 2020.

Anys després aquests guàrdies civils han tornat a ser notícia després del rescat a la cova submarina dels Arquets a l’Estartit, l’any 2014. Aquest any el TSJC ha sentenciat que han de ser condecorats per les seves feines de rescat.

I com sempre, aquest any no ha estat diferent, a l’estiu amb l’augment de població del Baix Empordà, passen coses peculiars. Un grup de joves es va dedicar a circular, i gravar, el moment que un conductor circulava amb una persona estirada al sostre d’un vehicle aquest agost entre Palafrugell i Calella.

I aquest estiu també, els joves han denunciat la precarització laboral al Baix Empordà. Per fer-ho, han creat un compte d’Instagram i han publicat, de manera anònima, denúncies sobre alguns establiments baix empordanesos i les presumptes condicions laborals que titllen de precàries.

Però aquest any també han augmentat el nombre d’ofegaments al Baix Empordà. Gairebé només començar el 2019, ja explicàvem que s’havien trobat un home flotant a la costa de l’Estartit. Per més endavant, seguir explicant encara més persones ofegades al litoral baix empordanès i també a causa dels aiguats d’aquest any. Per acabar, recentment amb una altra mort d’un pescador a Sant Feliu de Guíxols.

D’altra banda, la capital de la comarca també ha estat notícia el supermercat de Bon Preu. Un establiment però que no arribarà mai després que el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya tombés el Pla Parcial SUD-2 “Josep Irla”, que preveia que es construís un nou supermercat de la cadena Bon Preu i Esclat. Ara bé, no es condemna el consistori a pagar cap indemnització perquè no s’hi havia construït res.

I acabem el resum amb una de les notícies més peculiars del Baix Empordà. A partir d’ara, segons Telecinco, el municipi de Platja d’Aro; s’anomena Playa de Haro. Una falta d’ortografia que va tenir molt rebombori a les xarxes socials quan el mitjà es va traslladar a la comarca pels forts aiguats d’aquells dies.

Últimes notícies

Primera Llista – 25 gener 2020

Escolta les 40 cançons més importants de la setmana amb en Marc Clapés.

L’aigua de la Bisbal ja torna a ser potable

No hi ha cap mena de contaminació microbiològica: els resultats d’avui són inferiors a 1 NTU

Ràdio Capital lidera la cobertura informativa del pas del temporal Glòria al Baix Empordà

La tasca informativa de Ràdio Capital en la cobertura del pas del Glòria pel Baix Empordà ha comptat amb el favor de l'audiència de tots els nostres canals, superant així tots els rècords assolits anteriorment.

Los Secretos i Coque Malla se sumen al Festival de la Porta Ferrada

El Festival de la Porta Ferrada presenta el concert de Los Secretos & Coque Malla. Entrades ja a la venda.

Un conductor engolit per una onada al port de Palamós durant el temporal Gloria

Un conductor es troba circulant pel port de Palamós fins que el temporal marítim l'atrapa quan les onades sobrepassen el dic de recer

Més notícies