10.2 C
Pals
Dijous, 24 Octubre 2019
  • Notícies

L’oposició pressiona per salvar els oms de Rius i Calvet

Guíxols des del Carrer ha engegat una campanya digital que ja ha recollit més de 500 signatures

El més llegit

El greu error de Telecinco quan ha viatjat a l’Empordà que s’ha fet viral

Sense que els habitants de Platja d'Aro ho sàpiguen, els han fet un doble canvi al nom del poble

Mor el conegut pastor Jordi Muxach

Ha mort Jordi Muxach, el conegut pastor de l'Estartit, famós pel seu crit "Jau Coloma, Jau!", escoltat en infinitat de concursos de gossos d'atura. La defunció es va produir ahir a la tarda mentre era amb el seu ramat, per una aturada cardíaca, segons ha informat la Cadena Ser.

VIDEOS: Nit de fortes tempestes al Baix Empordà i resgistres que superen els 100 l/m2

Durant la matinada la pluja ha estat intensa i a bona part de la comarca es superen els 100 l/m2. Protecció Civil ha recomenat suspendre el transport escolar i la C-31 està tallada a l'alçada d'Ullà.

🔴VÍDEOS: Els efectes de les tempestes i inundacions al Baix Empordà

Hi ha carrers i carreteres tallades, i molts punts inundats

Palafrugell posa en marxa el programa de prescripció social

Es tracta d’una recepta diferent per millorar el benestar i la qualitat de vida dels pacients amb recomanacions com activitats socials per mantenir les relacions amb altres persones
Avatar
David Parreño Mont
Productor i redactor de Ràdio Capital de l’Empordà.

Els grups de l’oposició han criticat la tala dels oms del passeig Rius i Calvet. El grup de Guíxols des del Carrer, de fet, ha engegat una campanya digital que ja ha recollit més de 500 signatures.

La reforma de Rius i Calvet contemplava trasplantar els arbres del passeig, però l’ajuntament ara ho ha descartat pel risc que suposaria per al mur de contenció. Els treballs que s’han fet han revelat que les arrels dels arbres del passeig suposen un problema molt pitjor del que es preveia. Per això, el ple ha aprovat descatalogar l’arbrat protegit amb els vots del govern.

Els informes tècnics han conclòs que hi ha un risc excessiu si s’intenta trasplantar aquest arbrat. Les arrels ja havien malmès la vorera, però un cop els operaris han enllestit les rases a la zona, han constatat que s’estenen pel subsòl de forma complexa. En alguns casos, les arrels són molt gruixudes, s’han entortolligat amb canalitzacions de serveix, arriben al calaix de la riera, a uns 3 metres per sota del passeig, han malmès el mur i fins tot algunes han arribat als fonaments dels edificis de l’altra banda del passeig.

Ho ha explicat el regidor d’Urbanisme Josep Saballs.

Davant d’aquesta situació, es descarta el trasplantament i s’optarà per una tala convencional. Aquesta decisió ha irritat els grups de l’oposició, sobretot Guíxols des del Carrer, que està desenvolupant una campanya pública per pressionar el govern.

Guíxols des del Carrer creu que no s’han fet tots els esforços per evitar aquest pas. Critica que l’ajuntament hagi canviat el seu posicionament, encara que el govern assegura que tres informes alerten de la perillositat de trasplantar els arbres després d’obrir la rasa al passeig. El portaveu de Guíxols des del Carrer, Jordi Lloveras, afirma que cal trobar una solució, encara que impliqui més diners.

El principal grup de l’oposició, el Partit Demòcrata, planteja com a alternativa que els arbres es mantinguin al passeig de Sant Feliu de Guíxols. Aquesta proposta passaria per replantejar el projecte de reforma de la via. La líder del PDeCAT, Dolors Ligero, creu que els oms podrien fer ombra en la futura graderia semicircular que s’ha de construir al passeig.

El regidor de MES, Pere Albó, assegura que les obres s’haurien d’haver començat abans.

El plenari, a més, ha delegat en la junta de govern local la competència per autoritzar modificacions del projecte i del contracte d’obres. L’objectiu és que es pugui reaccionar amb més celeritat davant de situacions imprevistes que puguin sorgir durant l’execució del projecte de reforma de la façana marítima.

Últimes notícies

Torna el Sol amb ambient de tardor

El Sol recupera protagonisme en una jornada meteorològicament tranquil·la amb ambient fred al matí i temperatures màximes de fins a 22ºC

Comença el Tastaolletes de la Bisbal

La novena edició s'allargarà fins al 17 de novembre

Trobada a Platja d’Aro entre l’alcalde i el subdelegat Albert Bramon pels aigüats

Albert Bramon ha ofert els mitjans de l'Administració "necessaris" amb l'objectiu de "restablir la normalitat el més aviat possible"

Arriba un creuer amb 600 passatgers a Palamós

El port de Palamós ha rebut el creuer Seabourn Ovation, amb gairebé 600 passatgers a bord

Els nens de p4 de Guillem de Montgrí visiten l’ajuntament

Els alumnes de P4 de l'escola Guillem de Montgrí de Torroella de Montgrí van visitar el dimarts les instal·lacions de l'ajuntament

Més notícies