5.6 C
Pals
Diumenge, 28 novembre 2021
- Publicitat -

L’oposició pressiona per salvar els oms de Rius i Calvet

Guíxols des del Carrer ha engegat una campanya digital que ja ha recollit més de 500 signatures

David Parreño Mont
Productor i redactor de Ràdio Capital de l’Empordà.
Temps de lectura: 2 minuts
- Publicitat -spot_img
spot_img

Els grups de l’oposició han criticat la tala dels oms del passeig Rius i Calvet. El grup de Guíxols des del Carrer, de fet, ha engegat una campanya digital que ja ha recollit més de 500 signatures.

La reforma de Rius i Calvet contemplava trasplantar els arbres del passeig, però l’ajuntament ara ho ha descartat pel risc que suposaria per al mur de contenció. Els treballs que s’han fet han revelat que les arrels dels arbres del passeig suposen un problema molt pitjor del que es preveia. Per això, el ple ha aprovat descatalogar l’arbrat protegit amb els vots del govern.

Els informes tècnics han conclòs que hi ha un risc excessiu si s’intenta trasplantar aquest arbrat. Les arrels ja havien malmès la vorera, però un cop els operaris han enllestit les rases a la zona, han constatat que s’estenen pel subsòl de forma complexa. En alguns casos, les arrels són molt gruixudes, s’han entortolligat amb canalitzacions de serveix, arriben al calaix de la riera, a uns 3 metres per sota del passeig, han malmès el mur i fins tot algunes han arribat als fonaments dels edificis de l’altra banda del passeig.

Ho ha explicat el regidor d’Urbanisme Josep Saballs.

Davant d’aquesta situació, es descarta el trasplantament i s’optarà per una tala convencional. Aquesta decisió ha irritat els grups de l’oposició, sobretot Guíxols des del Carrer, que està desenvolupant una campanya pública per pressionar el govern.

Guíxols des del Carrer creu que no s’han fet tots els esforços per evitar aquest pas. Critica que l’ajuntament hagi canviat el seu posicionament, encara que el govern assegura que tres informes alerten de la perillositat de trasplantar els arbres després d’obrir la rasa al passeig. El portaveu de Guíxols des del Carrer, Jordi Lloveras, afirma que cal trobar una solució, encara que impliqui més diners.

El principal grup de l’oposició, el Partit Demòcrata, planteja com a alternativa que els arbres es mantinguin al passeig de Sant Feliu de Guíxols. Aquesta proposta passaria per replantejar el projecte de reforma de la via. La líder del PDeCAT, Dolors Ligero, creu que els oms podrien fer ombra en la futura graderia semicircular que s’ha de construir al passeig.

El regidor de MES, Pere Albó, assegura que les obres s’haurien d’haver començat abans.

El plenari, a més, ha delegat en la junta de govern local la competència per autoritzar modificacions del projecte i del contracte d’obres. L’objectiu és que es pugui reaccionar amb més celeritat davant de situacions imprevistes que puguin sorgir durant l’execució del projecte de reforma de la façana marítima.

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -

Palamós etiqueta 12 espècies de peix amb el codi QR

El codi QR del pla estratègic Palamós Peix ja funciona per a dotze espècies de peix diferents. És una eina que es va començar a fer servir fa un any i que serveix per etiquetar els peixos i controlar la seva qualitat al llarg de tota la cadena de distribució.
- Publicitat -spot_img

Altres notícies

- Publicitat -