Menjar-nos el paisatge

El més llegit

La pel·lícula “The Irishman” s’estrena a Palamós abans que a Netflix

A més a més, els cinemes Arinco també acullen del 19 al 23 de novembre el Filmmaker International Film Festival

La Bisbal es vol agermanar amb Altsasu

El cas d'Altsasu és un cas judicial obert de vuit joves de la localitat navarresa per la seva implicació en una baralla amb agends de la Guàrdia Civil fora de servei el 2016 en un bar d'aquell municipi

Premien Pals per la gestió del reciclatge del vidre

Ecovidrio els ha distingit amb la Bandera Verda per haver aconseguit augmentar en un 40% el reciclatge de vidre en relació a l'estiu de l'any anterior

JxCAT Calonge critica ERC per tenir la pancarta dels presos girada

El grup municipal de Junts per Catalunya critica el govern de Calonge i Sant Antoni per seguir amb la pancarta girada, tot i que les eleccions generals ja s'han celebrat

Gairebé un mes de vaga a Suntransfers de Torroella de Montgrí

Els treballadors porten 29 dies de vaga després de l'acomiadament de tres empleats, volen que els reincorporin després d'assegurar que són acomiadaments "nuls" i per "repressió sindical"

Alimentar-se és una necessitat fisiològica. Però la gastronomia és una manifestació cultural i, en alguns casos, un art. I aprendre a gaudir-ne és, sens dubte, un dels grans plaers de la vida.

No s’entendria una terra, un poble o un país sense la seva cuina, és a dir, sense els productes que li són propis, que l’identifiquen i reflecteixen les seves peculiaritats en cada plat i en cada àpat. No s’entendria la Costa Brava sense el peix que s’encaua en els rocams més salvatges: déntols, neros, rogers o rascasses. No s’entendria l’Empordà sense els arrossars que s’estenen desafiant la vista, sense els camps de pomeres, sense els olivars i les vinyes, sense les hortes que li donen color i propaguen aromes.

Les anxoves i les garoines, els espàrrecs i els pinetells són també part del nostre paisatge. Cada estació ens regala els seus fruits, de mar o de terra, només cal saber-los agafar en el moment oportú i cuinar-los amb la saviesa que ens aconsella la tradició. O, més agosarats, buscar-hi nous usos, noves combinacions.

I tot plegat amb uns vins que van prenent el lloc que els pertoca. La denominació d’origen Empordà fa anys que elabora vins d’una qualitat excel·lent, comparables als millors i que hauríem de començar a consumir amb més assiduïtat i conscients del tresor que posseïm.

Plats com el niu, basat en la cacera i els productes de temporada; el suquet, en les seves moltes varietats; o les gairebé infinites possibilitats de l’arròs; a banda del vi, són un llegat de gran valor en el qual convergeixen segles i segles d’aprenentatge, d’experimentació i cultura. Són, doncs, part essencial de la nostra identitat i, com el paisatge que els acompanya, faríem de preservar-los.

Últimes notícies

A les Portes de Troia – 17 novembre 2019

Arriba una nova edició del programa d'història de Ràdio Capital.

Santa Cristina congela IBI, escombraries i vehicles, però modifica exempcions i descomptes als no empadronats

Les ordenances fiscals del 2020 es van aprovar amb els vots d'ERC, JxCat, Guanyarem i PSC, mentre que Cs va votar en contra

Ona Jove – 17 novembre 2019

Ja pots tornar a recuperar el programa més jove i random de Ràdio Capital.

Premien Pals per la gestió del reciclatge del vidre

Ecovidrio els ha distingit amb la Bandera Verda per haver aconseguit augmentar en un 40% el reciclatge de vidre en relació a l'estiu de l'any anterior

Factoria Musical – 17 novembre 2019

Dues hores per posar-te al dia de la música!

Més notícies