11.1 C
Pals
Divendres, 26 febrer 2021

Verges també aprova una moció contra el projecte de la C-31

L'alcalde de Verges, Ignasi Sabater, ha dit que estan treballant per "promoure per un model de desenvolupament i turisme sostenible".

El més llegit

Calonge i Sant Antoni no tindran policia local durant la nit davant les protestes

L’Ajuntament de Calonge i Sant Antoni ha decidit deixar al descobert el servei durant les nits de la Policia Local i només cobrir els torns de dia davant le protestes de la setmana passada, segons ha informat el Diari de Girona.

El CSIF demanda l’ajuntament de St. Feliu de Guíxols

La Central Sindical Independent i de Funcionaris ha actuat per defensar un funcionari a qui no se li reconeix la tasca de suplència

L’alcalde de Palamós respon als ecologistes: el model actual del camí de ronda és l’únic possible

Es posarà sauló compactat en algun tram del camí i s'ha canviat una petita traça del camí que passava per l'aparcament de la Pineda d'en Gori, que desapareixerà.

Pescadors i científics aposten per tancar la pesca en 175 km2 del litoral gironí

Després de mesos de treball dels investigadors de l'ICATMAR amb els representants de les confraries de pescadors catalanes i les seves federacions, s’ha arribat a un consens per protegir totes les espècies de fons d’un total de 18 àrees del litoral català que en total representen més de 400 quilòmetres quadrats.
Temps de lectura: 2 minuts
- Publicitat -

L’Ajuntament de Verges també ha aprovat per unanimitat una moció contra el projecte de la C-31 sobre el riu Ter, que vol ser una variant de Torroella de Montgrí, que està a exposició pública. Aquesta se suma a la moció que va fer Ullà dijous passat.

L’alcalde de Verges, Ignasi Sabater, ha dit que estan treballant per “promoure  un model de desenvolupament i turisme sostenible”.

Sabater ha dit que “són molt conscients” que a l’estiu augmenten els vehicles a certes poblacions més turístiques, com Pals o Torroella de Montgrí i això “genera una gran problemàtica als accessos dels municipis“, però que aquest projecte “no soluciona aquesta problemàtica”.

Per això a la moció reclamen que es desenvolupin les mesures i actuacions que es van aprovar al 2016 que “feien que les carreteres fossin més segures, amples i amb uns vorals suficients i en alguns trams s’elevaven amb els drenatges adequats amb les carreteres de Torroella a Rupià o Medinyà fins a Verges”, per exemple, i també actuant al pont del riu Ter de Verges.

SOS Costa Brava amb la Unió de Pagesos han demanat als ajuntaments de la zona que es posicionin, perquè consideren que aquest projecte atempta contra el model de territori que s’està impulsant des de l’Empordanet, basat en la defensa d’uns paisatges naturals i agrícoles, uns serveis i unes infraestructures amables, adequades per uns pobles petis i mitjans.

SOS Costa Brava també ha opinat que “és prioritari millorar l’entremat existent de carreteres que uneixen els nostres municipis. Restaurant, ampliant, amb borals suficients i en alguns trams elevant, amb els drenatges adequats”. Diuen que amb aquestes actuacions i millorant la fluïdesa a les entrades de Torroella com proposa el pla de mobilitat sostenible, s’aconseguiria millorar l’espai urbà d’aquest municipi i un estalvi econòmic per tots els contribuents. A més també expliquen que contribuirien a un model de desenvolupament i turisme sostenible, que és el que estem impulsant des del territori.

Així doncs, des de l’entitat també han demanat a Torroella de Montgrí, Gualta, Fontanilles i Tallada d’Empordà que aprovin mocions semblants per mostrar el rebuig del territori.

- Publicitat -
- Publicitat -

Últimes notícies

El Consell Comarcal impulsa nous convenis d’arquitectura pels ajuntaments més petits

Aquest nou servei dona cobertura a aquells consistoris que, per la seva petita dimensió, no disposen d’oficines tècniques pròpies.

Altres notícies