14.3 C
Pals
Dimarts, 5 març 2024
- Publicitat -

Verges també aprova una moció contra el projecte de la C-31

L'alcalde de Verges, Ignasi Sabater, ha dit que estan treballant per "promoure per un model de desenvolupament i turisme sostenible".

Temps de lectura: 2 minuts
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -
Ràdio Capital. La ràdio de l'Empordà
Ràdio Capital. La ràdio de l'Empordà
Verges també aprova una moció contra el projecte de la C-31
Loading
/

L’Ajuntament de Verges també ha aprovat per unanimitat una moció contra el projecte de la C-31 sobre el riu Ter, que vol ser una variant de Torroella de Montgrí, que està a exposició pública. Aquesta se suma a la moció que va fer Ullà dijous passat.

L’alcalde de Verges, Ignasi Sabater, ha dit que estan treballant per “promoure  un model de desenvolupament i turisme sostenible”.

Sabater ha dit que “són molt conscients” que a l’estiu augmenten els vehicles a certes poblacions més turístiques, com Pals o Torroella de Montgrí i això “genera una gran problemàtica als accessos dels municipis“, però que aquest projecte “no soluciona aquesta problemàtica”.

Per això a la moció reclamen que es desenvolupin les mesures i actuacions que es van aprovar al 2016 que “feien que les carreteres fossin més segures, amples i amb uns vorals suficients i en alguns trams s’elevaven amb els drenatges adequats amb les carreteres de Torroella a Rupià o Medinyà fins a Verges”, per exemple, i també actuant al pont del riu Ter de Verges.

SOS Costa Brava amb la Unió de Pagesos han demanat als ajuntaments de la zona que es posicionin, perquè consideren que aquest projecte atempta contra el model de territori que s’està impulsant des de l’Empordanet, basat en la defensa d’uns paisatges naturals i agrícoles, uns serveis i unes infraestructures amables, adequades per uns pobles petis i mitjans.

SOS Costa Brava també ha opinat que “és prioritari millorar l’entremat existent de carreteres que uneixen els nostres municipis. Restaurant, ampliant, amb borals suficients i en alguns trams elevant, amb els drenatges adequats”. Diuen que amb aquestes actuacions i millorant la fluïdesa a les entrades de Torroella com proposa el pla de mobilitat sostenible, s’aconseguiria millorar l’espai urbà d’aquest municipi i un estalvi econòmic per tots els contribuents. A més també expliquen que contribuirien a un model de desenvolupament i turisme sostenible, que és el que estem impulsant des del territori.

Així doncs, des de l’entitat també han demanat a Torroella de Montgrí, Gualta, Fontanilles i Tallada d’Empordà que aprovin mocions semblants per mostrar el rebuig del territori.

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -

La Guia Repsol 2024 reconeix amb un Sol el restaurant SAÓ by Vicenç Fajardo

Han estat 12 restaurants a Catalunya, entre els quals el SAÓ de Vicenç Fajardo, els que han obtingut un Sol de la Guia Repsol per primer cop.
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

Altres notícies

- Publicitat -