Palamós projectarà una pel·lícula enregistrada el segle passat amb motiu del Dia Mundial del Patrimoni Audiovisual

La projecció tindrà una durada de 30 minuts i constarà de dues peces que reflecteixen la vida quotidiana de principis del segle XX

Per commemorar el Dia Mundial del Patrimoni Audiovisual, el Servei d’Arxiu Municipal projectarà una pel·lícula inèdita enregistrada el segle passat a Palamós. L’acte tindrà lloc al teatre La Gorga, el dissabte 27 d’octubre a les 8 del vespre, i l’entrada serà gratuïta. També comptarà amb la música en directe del pianista Ferran Martínez, compositor, intèrpret i professor de Teatre Musical a l’Institut del Teatre.

Amb aquesta projecció es vol donar a conèixer un valuós patrimoni municipal que transportarà a l’espectador al Palamós de fa 90 anys. Els audiovisuals formen part del fons documental Escoruela Vidal, família que residia a Palamós durant aquella època i que va enregistrar la vida quotidiana en el format domèstic Pathé, molt innovador en aquell moment.

L’audiovisual consta d’un muntatge de 30 minuts de durada, de dues peces. Una mostra imatges de la Festa Major de Palamós, un retrat espontani i natural de les activitats que se celebraven aquella època, com sardanes, cucanyes, jocs i regates. L’altre peça és el moviment del port, amb els tràfecs de càrrega i descàrrega de mercaderies, els vaixells entrant i sortint; imatges del primer camp de futbol i del mercat del carrer Major.

Gràcies al fons documental Escoruela Vidal s’ha pogut conservar un considerable patrimoni audiovisual de la vila. La família va tenir la visió i capacitat d’utilitzar la tècnica de l’època per gravar. El fons consta d’onze pel·lícules en format de 9,5 mil·límetres a 18 fotogrames per segon. La majoria d’imatges són de Palamós.

Aquest fons documental podrà ser consultat pròximament al Servei d’Arxiu Municipal de Palamós.

 

Patrimoni Palamós