14.6 C
Pals
Dimarts, 21 setembre 2021
- Publicitat -

Tanquen l’accés a la zona de l’obús de les illes Formigues

Han demanat ajuda a l'Armada Espanyola per desactivar l'explosiu

David Parreño Mont
Productor i redactor de Ràdio Capital de l’Empordà.
Temps de lectura: < 1 minut
- Publicitat -spot_img

La Guàrdia Civil ha confirmat la presència de l’obús a les illes Formigues descobert aquest cap de setmana quan els Amics de les Illes Formigues es manifestaven per l’entorn natural. Segons l’ACN, la Guàrdia Civil encara no té clar si el projectiu està detonat perquè està a vuit metres de profunditat i una tercera part està enterrada.

L’obús és difícil de distingir, cosa que explicaria per què ha estat tant de temps en aquesta zona freqüentada per barques i que ningú l’hagués vist fins avui. De fet, el projectil està tan amagat que la Guàrdia Civil ha necessitat un detector de metalls per saber realment si es tracta d’un obús. Un cop confirmat, el cos policial ha decidit posar balises per prohibir l’accés a la zona.

El protocol en aquests casos, estableix que cal treballar com si el projectil estigués carregat i, per tant, extremar les precaucions. Ara, han demanat ajuda dels experts en desactivar explosius procedents de la base de Cartagena de l’Armada Espanyola. Amb ells, decidiran si traslladar l’obús o neutralitzar-lo al mateix espai submarí.

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -

Altres notícies

- Publicitat -