10.1 C
Pals
Dijous, 2 Abril 2020

Tornen les jornades gastronòmiques de la tòfona, malgrat ser una temporada complicada

El més llegit

Més de 150 casos i 9 morts per coronavirus al Baix Empordà

Els casos de coronavirus al Baix Empordà augmenten lleument fins a superar els 150 positius, també es suma una novena persona que ha mort a causa de la COVID-19

A la Bisbal es suspenen tots els actes fins al 15 de juny

L’Ajuntament de la Bisbal decreta també la suspensió de qualsevol tipus d’obra, pública o privada, com a mínim fins el proper 11 d’abril

Tanquen tots els consultoris locals del Baix Empordà per la crisi del coronavirus

El Sistema de Salut Integrat del Baix Empordà aplica canvi d'horaris a partir d'aquest dimecres, 1 d'abril, que afecta als consultoris i centres d'atenció primària. 

Així pots ajudar als col·lectius que cusen mascaretes pels sanitaris al Baix Empordà

Teniu teles de llençols que no feu servir a casa? En ple confinament, tenen una sortida claríssima
Avatar
David Parreño Mont
Productor i redactor de Ràdio Capital de l’Empordà.
Temps de lectura: < 1 minut

Ja estan en marxa les cinquenes jornades gastronòmiques de la tòfona a Pals. S’han presentat al restaurant Sol Blanc, amb la presència de xefs dels quatre establiments que hi prenen part: Sa Punta, La Pahissa del Mas Pou, Es Portal i el mateix Sol Blanc. Aquesta cinquena edició de les jornades gastronòmiques de la tòfona s’allargarà fins a mitjans de febrer.

Enguany, però el clima no ha ajudat i el preu s’ha disparat. L’escassesa de tòfona ha fet pujar el preu, que pot arribar als 1200 i 1500 euros. Per això, s’han pensat plats per facilitar que més gent hi tingui més accés. Aquesta és la segona temporada que el clima advers fa que la producció de tòfona hagi estat per sota del que sol ser habitual.

Durant la presentació s’ha pogut fer un tast d’un arròs de l’Estany de Pals amb pop i salsitxa acompanyat amb tòfona i també xuixo amb crema tofonada, acompanyat de vi i cava dels cellers col·laboradors. La proposta gastronòmica és diferent a cada restaurant i en conjunt es poden tastar una trentena de plats diferents elaborats amb tòfona.

També s’ofereix la possibilitat d’afegir tòfona a plats habituals de la carta de cada restaurant. Amb aquesta fórmula es busca que la tòfona sigui un element gastronòmic de gran qualitat més que no pas considerar-la com un ingredient principal.

A l’acte de presentació hi havia representants del celler Titiana i del celler Mas Geli, que juntament amb el celler Mas Oller, col·laboren amb les jornades. També hi han estat presents Iolanda Bustos de La Calèndula i Toni Vallory, en representació de Girona Bons Fogons.

Últimes notícies

Mor de coronavirus el músic i compositor Adam Schlesinger

Adam Schlesinger, el compositor, productor i membre de grups com Ivy o Fountains of Wayne ha mort als 52 anys a causa del coronavirus, segons ha apuntat Variety. El músic feia un parell de setmanes que estava ingressat a un hospital amb un respirador i no ha pogut superar la malaltia. Schlesinger va crear el…

Troye Sivan estrena ‘Take yourself home’

El cantant i actor Troye Sivan ha compartit una nova cançó des del confinament. Es tracta de ‘Take yourself home’, que ve acompanyada d’un líric vídeo dirigit per Lanning Sally. Aquesta és la primera cançó en solitari de l’australià-sud-africà des de la publicació de “Bloom” el 2018. L’any passat el vam escoltar col·laborant amb Allie…

Quins comerços estan oberts i tenen servei a domicili al Baix Empordà?

Prop de mig miler d'establiments tenen la persiana aixecada, i una bona part d'aquests negocis estan relacionats amb l'alimentació

Es recupera el Consell Municipal d’Esclanyà

L'Ajuntament de Begur ha recuperat el Consell Municipal d'Esclanyà i convida els veïns i veïnes a formar-ne part per constituir-lo properament. Aquest òrgan consultiu...

El coronavirus ha impactat un 11% en les residències, segons la directora de Dependència del SSIBE

Núria Comas, directora de Dependència del Servei de Salut Integrats de Baix Empordà ha estat entrevistada aquest matí al Supermatí per fer un repàs...

Altres notícies