El pavelló d'esports de la Bisbal d'Empordà

Els vestidors del pavelló d’esports i del camp de futbol de la Bisbal d’Empordà estan lliures de legionel·la. Això, almenys, és el que indiquen els primers resultats de les anàlisis fetes per Dipsalut i l’Agència de Salut Pública. El pavelló no seria, doncs, el focus de transmissió de la malaltia al jugador del Bàsquet Bisbal que va ingressar a l’Hospital de Palamós amb pneumònia associada a la legionel·la. L’organisme de la Diputació insisteix que caldrà esperar als resultats definitius, que es faran públics d’aquí a dues setmanes. Fins llavors, els vestidors seguiran tancats.

Els organismes públics de Salut de la Diputació de Girona i la Generalitat havien realitzat mostreigs al municipi per veure si el focus d’infecció podria trobar-se en algun equipament municipal. Concretament, han analitzat l’aigua de les dutxes del pavelló, que l’afectat utilitza de manera periòdica.

La legionel·losi és una malaltia d’origen ambiental que s’adquireix per inhalar vapor d’aigua o aerosols contaminats per aquest bacteri. Periòdicament, Dipsalut realitza desinfeccions i controls analítics als equipaments de risc. L’últim control analític es va efectuar el passat mes d’octubre.