12.1 C
Pals
Dimarts, 16 abril 2024
- Publicitat -

14-F al Baix Empordà: els programes electorals, partit a partit

Fem una comparació del que ens han explicat els candidats a les eleccions per Girona respecte a tres blocs fonamentals: economia, ecologia i transport

Temps de lectura: 2 minuts
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

Durant les últimes dues setmanes, al Supermatí hem entrevistat als candidats per Girona a les eleccions del 14-F. A continuació fem una comparació del que ens han explicat els candidats respecte a tres blocs fonamentals: economia, ecologia i transport.

Economia

Pel que fa al model econòmic actual del Baix Empordà, basat en el turisme, hi ha diferents punts de vista diferents entre els partist. El PSC, C’s i la CUP creuen que no és un model sostenible en aquest moment. Per això, els tres partits aposten per un pla de reindustrialització que creï llocs de treball de qualitat. També el PP creu que el turisme no és suficient ara mateix i que cal ajudar les empreses i potenciar la indústria. Després trobem, Catalunya En Comú Podem i JxCat, que coincideixen que el turisme és molt important per l’economia i que s’ha de mantenir. Tot i això, reconeixen que també cal potenciar altres sectors com la indústria. Finalment, el PDeCAT i ERC defensen que és un model “equilibrat” i “sostenible”

Ecologisme

Per començar, tant En Comú Podem com la CUP asseguren que cal protegir més la Costa Brava i desenvolupar i portar més enllà el Pla Director Urbanístic (PDU). Tots dos defensen el punt de vista de SOS Costa Brava. El PSC, El PDeCat, C’s i ERC aposten per mantenir el PDU, però amb alguns matisos (al·legacions, solucionar conflictes d’interessos, analitzar i reformar…).

Des del PP diuen que cal protegir els espais però que també s’han de poder fer construccions i combinar els dos models.

Per la seva banda, Gemma Geis, la candidata de JxCat, va recordar que el seu partit ha impulsat lleis de protecció de la Costa com la de l’Ordenació del Litoral, que inclou també l’Observatori del Litoral. 

Transport

Tots els partits, menys el PP, van assenyalar que una de les seves prioritats és millorar i potenciar el transport públic, sobretot la xarxa d’autobusos. Com a trets característics, ERC vol potenciar també l’aeroport de Girona, mentre que JxCat demana el traspàs de Rodalies a la Generalitat per millorar-ne la gestió. Des del PP van explicar que el que les seves prioritats, pel que fa al transport, són ampliar la C-32 entre Tordera i Lloret i desdoblar la N-2, entre altres projectes d’infraestructures. 

I sobre el Tren de la Costa Brava, només Catalunya En Comú Podem aposta decididament pel projecte. En canvi, el PSC ja va avançar que no el contempla perquè no el considera prioritari. La resta de partits mantenen que cal estudiar-lo per veure si és viable.

Recupera les entrevistes completes:

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -

Cel més tapat i descens tèrmic

Ambient més fresc amb descens de la temperatura i increment de la nuvolositat amb risc d'algun ruixat de tarda.
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

Altres notícies

- Publicitat -