10.2 C
Pals
Dijous, 25 abril 2024
- Publicitat -

Els policies de la polèmica actuació de La Bisbal volen que l’alcalde es disculpi

Han entrat al jutjat una demanda de conciliació contra l’alcalde de la Bisbal, Enric Marquès, perquè l'Ajuntament fes un comunicat deixant entendre que l'actuació havia estat "racista, xenòfova, masclista o autoritària".

Temps de lectura: 2 minuts
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

Segons han informat diversos mitjans, els policies locals de La Bisbal de la polèmica intervenció realitzada el 18 d’abril al carrer Josep Irla han entrat una demanda de conciliació contra Enric Marquès, l’alcalde del municipi, perquè es disculpi per haver “ordenat o almenys tolerat” que l’Ajuntament emetés un comunicat donant a entendre que l’actuació havia estat “racista, xenòfoba, masclista o autoritària”. En aquest escrit també demana a l’alcalde que retiri la decisió de retirar els policies dels seus llocs de feina.

En aquest sentit, ara fa un mes l’alcalde de la Bisbal d’Empordà va demanar al cap de la Policia Local que els dos agents que van protagonitzar una polèmica intervenció realitzada el 18 d’abril al carrer Josep Irla fessin feina interna quan es reincorporessin de la baixa actual. Va reconèixer així que els dos homes no estaven suspesos de sou i feina, tal com va ordenar el mateix dia de l’actuació.

En aquesta demanda de conciliació, demanen que s’establexi dia i hora per la conciliació i l’advocat apunta que l’alcalde podria estar cometent un delicte de prevaricació, ja que segons expressa l’escrit de l’advocat dels agents, l’alcalde està “privant els policies de la possibilitat de defensar-se davant d’una hipotètica suspensió de feina” i això suposaria una “indefensió i vulneració de la presumpció d’innocència”.

A banda, doncs, demanen que es l’alcalde digui “expressament” que “no va tenir un component racista” i també que digui que no els suspendrà.

Segons informen diversos mitjans, els Mossos d’Esquadra expliquen a l’informe que un grup de persones a la zona de l’aparcament de l’edifici van increpar “de manera coordinada” els agents per “d’entorpir la recerca” del fugitiu. Segons aquest informe dels Mossos, “en vistes a les agrassions sofertes”, va ser quan els agents van desenfundar una pistola elèctrica i una de gas pebre “per tal de repel·lir una nova agressió”.

Els Mossos van acabar denunciant cinc persones per delictes d’atemptat i resistència a agents de l’autoritat i lesions. Sobre els cops que van donar els policies a les persones, els Mossos conclouen a l’informe que són els que reben com a formació i estan dutes a terme “tal i com descriu el manual”. Mentre no es resol la causa penal, l’advocat dels agents ha entrat un escrit a l’Ajuntament demanant que s’aturi el procediment de diligències preliminars contra els agents.

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -

Fila Indie 3×27 – 24 abril 2024

TRACKLIST MILEY CYRUS, ELTON JOHN I MÉS – NOTHING ELSE MATTERS QUEENS OF THE STONE AGE – THE EVIL HAS LANDED BON...
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

Altres notícies

- Publicitat -