17.8 C
Pals
Divendres, 29 setembre 2023
- Publicitat -

Abel Font: “El FIMAG vol ser punta de llança de debat sobre l’estat de la màgia de Catalunya”

Torroella de Montgrí ja ho té tot a punt per omplir-se de màgia i espectacles i celebrar el Festival Internacional de Màgia (FIMAG). Serà aquest cap de setmana, amb una vuitantena de sessions de màgia programades en 11 espais diferents a Torroella i s’hi reuniran els principals actors del sector. Per parlar-nos de l’onzena edició del FIMAG, ens ha visitat el seu portaveu, Abel Font.

El portaveu comença explicant que els diversos tipus de màgia que podrem trobar es diferencien pel volum o per la dimensió de l’espectacle. Hi haurà la màgia popular, que seria la del carrer que succeeix a les places i passejos del municipi, la màgia singular, que ell la descriu com la màgia de taula “amb el tapet verd i un senyor fent filigranes amb les cartes o amb boletes o amb els típics cubilets” i la gran màgia. En aquesta última, s’inclouen els macroespectacles amb mags internacionals a l’Espai Ter, els quals ens ha avançat alguns detalls del de divendres sobre hipnosi.

Dissabte, arriba en aquest gran escenari, l’esdeveniment central que és La Gran Gala Internacional 23 del FIMAG amb dues sessions, una a la tarda i una altra a la nit. Hi actuarà l’Alain Simonov, mag rus guanyador del Got Talent de França amb un número de manipulació; el francès Jimmy Delp, sots campió de màgia còmica en l’àmbit europeu; en Manho Han, un intèrpret coreà premiat en categoria d’invenció i tercer en màgia general; en Didak, amb un número d’il·lusionisme i el suec Hakan Berg amb un número d’ocells. Aquest últim, serà el primer cop que actua a la península després d’haver triomfat en un programa de referència televisiu que es fa a Las Vegas. Tot això, serà presentat per la Lola Mento amb el seu gamberrisme.

Finalment, diumenge, actuarà a l’Espai Ter en Jandro amb “Descabellado”, un mag conegut per aparèixer a la televisió, però també pel primer mag a guanyar el concurs de Las Vegas. Font comenta que han vist el seu espectacle famosos com Will Smith, Tom Cruise o el Tom Hanks.

D’altra banda, la màgia singular com diu el nom es durà a terme en llocs emblemàtics, amagats i especials de Torroella.

De fet, el FIMAG és “un trampolí per a molts mags” com també transforma la vil·la de Torroella de Montgrí, per exemple, el passeig de Catalunya en els últims anys “s’està convertint en un espai de terrasses per anar a fer un sopar o per anar a fer un toc”. També, afegeix el portaveu que apropa la màgia als més petits, pels quals hi ha espectacles familiars, tallers i, fins i tot, màgia dins una caravana.

A més a més, s’ha conversat sobre la Gala Solidària que organitzen des de la Fundació Abracadabra que busca fer arribar la màgia a tothom, sobre a infants especialment els que estan “malalts o ingressats a l’hospital o amb disfuncions, siguin motores o psíquiques”. Finalment, Abel ha acabat l’entrevista amb la recomanació d’entrar a la pàgina web per poder planificar bé el cap de setmana i adquirir, si es vol, entrades per algunes sessions amb límit d’aforament perquè hi ha espectacles ja exhaurits.

Temps de lectura: 2 minuts

Més àudios