23.3 C
Pals
Diumenge, 14 juliol 2024
- Publicitat -

Acord per a la promoció de la gastronomia empordanesa entre el consell comarcal i la cuina de l’Empordanet

L’acord entre les dues entitats s’estableix per a l’any 2021, i es prorrogarà anualment.

Redacció
Redaccióhttps://www.radiocapital.cat
Ràdio Capital combina una programació musical de qualitat, amb diferents programes informatius i divulgatius.
Temps de lectura: 2 minuts
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

La Cuina de l’Empordanet i el Consell Comarcal del Baix Empordà han signat aquest matí un conveni de col·laboració amb l’objectiu de promocionar la qualitat de la cuina de la comarca i els productes agroalimentaris locals que en formen part.

La rúbrica de l’acord, que ha tingut lloc a la sala de plens del Consell Comarcal del Baix Empordà, l’han protagonitzat els presidents de l’ens comarcal, Joan Manel Loureiro i de l’associació de La Cuina de l’Empordanet, Vicenç Fajardo. A l’acte també hi ha assistit el vicepresident primer i conseller de Turisme, Xavier Dilmé.

El conveni de col·laboració, previst per aquest 2021 i prorrogable anualment, inclou diverses accions amb un denominador comú: identificar l’Empordà com una destinació gastronòmica de primera magnitud. Sota aquesta premissa, ambdues parts es comprometen a potenciar -a través de  les activitats i serveis que es portin a terme al llarg de l’any- els productes certificats amb la marca de garantia ‘Productes de l’Empordà’ i els de proximitat presents a la comarca.

Difusió recíproca

Entre els acords signats, cal destacar que La Cuina de l’Empordanet fomentarà l’adhesió de nous membres a la marca Empordà i impulsarà que els membres utilitzin productes inclosos dins la marca de garantia. La difusió recíproca és un altre dels punts forts del nou marc de col·laboració.

Actualment s’inclouen dins de la marca de garantia ‘Productes de l’Empordà, l’Arròs de Pals, la Botifarra dolça, els Bunyols de l’Empordà, la Ceba de Figueres, el Fesol de l’ull ros, la Gamba de Palamós, la Poma de relleno de Vilabertran i el recuit.

La Cuina de l’Empordanet

La Cuina de l’Empordanet és un col·lectiu gastronòmic que aplega a un ample grup de professionals de la cuina i la restauració, que porta molts anys treballant en la difusió de la cuina del Baix Empordà.

Fou l’any 1995 quan el grup de restauradors que organitzava, des del 1983, les mostres gastronòmiques de La Cuina de l’Empordanet va decidir convertir-se en una associació sense ànim de lucre, per treballar des d’aleshores en la millora i la difusió de la cuina d’aquest petit rodal, cada dia i a tota hora, individual i col·lectivament.

Perfils i edats diferents, capaços d’intercanviar coneixement i criteris, de complementar propostes i de fer pinya per enlairar la qualitat i el prestigi d’una cuina ancestral i que ells s’han encarregat de preservar, però també de posar al dia i d’innovar quan ha convingut i quan la demanda del públic nostrat o forà així ho ha reclamat.

Formen part de la història gastronòmica d’un país que ha assolit l’excel·lència gastronòmica i ha esdevingut un referent mundial; no només per ser el primer col·lectiu que va creure en la identitat de la cuina del territori, sinó per la seva millora constant.

Alguns potser diran que en aquesta terra fer bona cuina és fàcil, perquè segurament tenim el millor rebost, però sense el seny i la rauxa, l’ofici i el compromís d’aquests professionals, res hauria estat com és ara.

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -

Altres notícies

- Publicitat -