Personalitza les Preferències de Consentiment

Utilitzem cookies per ajudar-te a navegar eficientment i realitzar certes funcions. Trobaràs informació detallada sobre totes les cookies en cada categoria de consentiment a continuació.

Les cookies que es classifiquen com a "Necessàries" s'emmagatzemen al teu navegador ja que són essencials per habilitar les funcionalitats bàsiques del lloc.

També utilitzem cookies de tercers que ens ajuden a analitzar com utilitzes aquest lloc web, emmagatzemar les teves preferències i proporcionar el contingut i els anuncis rellevants per a tu. Aquestes cookies només s'emmagatzemaran al teu navegador amb el teu consentiment previ.

Pots triar activar o desactivar algunes o totes aquestes cookies, però desactivar algunes d'elles pot afectar la teva experiència de navegació.

Sempre actiu

Necessary cookies are required to enable the basic features of this site, such as providing secure log-in or adjusting your consent preferences. These cookies do not store any personally identifiable data.

No hi ha cookies per mostrar

Functional cookies help perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collecting feedback, and other third-party features.

No hi ha cookies per mostrar

Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics such as the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.

No hi ha cookies per mostrar

Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.

No hi ha cookies per mostrar

Advertisement cookies are used to provide visitors with customized advertisements based on the pages you visited previously and to analyze the effectiveness of the ad campaigns.

No hi ha cookies per mostrar

18.8 C
Pals
Dimecres, 21 maig 2025
- Publicitat -

Cal Bandarra rep el Premi Nacional d’Establiments Comercials Centenaris

El restaurant, situat a l’edifici de l’Hotel Plaja, celebra 104 anys de tradició gastronòmica a Begur amb aquesta distinció. Les seves arrels es remunten al 1918, amb la fundació del Mesó Plaja

Redacció
Redaccióhttps://www.radiocapital.cat
Ràdio Capital combina una programació musical de qualitat, amb diferents programes informatius i divulgatius.
Temps de lectura: 2 minuts
- Publicitat -spot_img

Cal Bandarra rep el Premi Nacional d’Establiments Comercials Centenaris pel seu segle d’història. El premi el va recollir Aitor Sumoy Gete-Alonso en representació de l’establiment. És el fundador i xef de Cal Bandarra, des de 2017. L’establiment ha estat reconegut per la seva trajectòria, vocació de servei i implicació constant en el teixit local.

La gala que organitza el Govern de la Generalitat, per mitjà del Consorci de Comerç Artesania i Moda del departament dEmpresa i Treball, es va celebrar la setmana passada. 

El punt de trobada de la societat begurenca

Cal Bandarra, situat a la plaça Pella i Forgas, és un dels restaurants més emblemàtics del poble. Les seves arrels tenen 104 anys d’història: l’origen del restaurant es remunta a l’any 1918, quan es va fundar Mesó Plaja, un negoci que va evolucionar des de fonda fins a hotel. 

Els primers propietaris, Joan Plaja Vinardell i Narcisa Gou Reig, van establir un referent gastronòmic i cultural a Begur. La Fonda Plaja, regentada durant molts anys per la família Plaja, es va convertir en un punt de trobada per locals i visitants, albergant esdeveniments socioculturals i acollint una clientela diversa, entre la qual personatges coneguts com el clarinetista Artie Shaw i fins i tot la famosa actriu Liz Taylor, durant la seva estada a Begur per rodar la pel·lícula ‘De repente el último verano’, el 1959. Fins i tot, va ser el lloc de fundació del Club de Futbol Begur i en va ser la seu social durant molts anys. 

El 2017, el xef Aitor Sumoy Gete-Alonso va donar una nova vida al restaurant de l’hotel amb Cal Bandarra, que posteriorment seria adquirit per la família Sumoy Gete-Alonso el 2018. La renovació i adaptació han preservat l’essència històrica de l’establiment, que segueix sent un testimoni viu de la rica tradició culinària i cultural del poble. Així, Cal Bandarra es consolida com un lloc de trobada contemporani, fusionant la tradició mediterrània amb les tendències gastronòmiques actuals.

- Publicitat -
- Publicitat -

Fila Indie 4×26 – 21 maig 2025

TRACKLIST JET – ARE YOU GONNA BE MY GIRL MILES KANE – COME CLOSER THE RACONTEURS – STEADY, AS SHE GOES THE WOMBATS...

Altres notícies