Imatge d'arxiu

El polèmic vaixell C-STAR ha dit adéu a la Costa Brava. Segons les dades de diverses aplicacions de rastreig, va abandonar la costa de Palamós ahir a la nit, en direcció a Barcelona. Aquesta tarda s’ha aturat davant del litoral de Badalona després de deu dies ancorat davant de Palamós.

Aquest moviment es produeix l’endemà que la Creu Roja coordinés una segona operació per distribuir menjar i ajuda humanitària pels vuit tripulants de l’embarcació. La setmana passada ja es va realitzar una primera distribució d’aliments i roba d’abric a petició de la Capitania Marítima de Palamós i Salvament Marítim.

L’embarcació havia sigut llogada per un col·lectiu neonazi que bloqueja els rescats dels refugiats al Mediterrani. Actualment, en el vaixell només hi viatgen vuit tripulants procedents d’Sri Lanka, abandonats pels extremistes que van baixar al port de Malta.

La presència del vaixell C-STAR a la Costa Brava va despertar les alarmes de diversos grups pels drets humans. L’organisme Ports de la Generalitat va informar que l’embarcació no tindria accés a cap port gestionat pel govern català.

Posició del C-STAR aquesta tarda