15.1 C
Pals
Dissabte, 4 febrer 2023
- Publicitat -

El Carnaval de Platja d’Aro estrena Punt Lila

El punt lila estarà actiu dues jornades mentre el carnestoltes de la Reina Tuyaca Rachini el Rei Tate Karnarewa se celebra a Castell-Platja d'Aro sense permetre beure alcohol a les rues

Temps de lectura: 2 minuts
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

El Carnaval de Platja d’Aro 2020 estrena, com a novetat, un Punt Lila amb la voluntat de sensibilitzar i erradicar les situacions de violència sexista en el context de la celebració, i alhora fomentar la igualtat i lluitar contra la violència masclista.

Impulsat per l’Ajuntament de Castell-Platja d’Aro, el Punt Lila estarà actiu dues jornades, el dijous 20 de febrer durant la gran festa de Carnaval i dissabte 22 de febrer diada de la Gran Rua de Carrosses i Comparses, ball de Carnaval i lliurament de premis de la Rua, situant-se a la plaça de l’Ajuntament.

El Carnaval 2020 estrena "Punt Lila" a Castell-Platja d'Aro | Imatge de l'Ajuntament
El Carnaval 2020 estrena “Punt Lila” a Castell-Platja d’Aro | Imatge de l’Ajuntament

El Punt Lila es reactivarà després de la prova pilot durant la Festa Major de Castell d’Aro i la Festa de Joventut. Simultàniament, aquesta setmana s’ha iniciat la campanya #xCarnavalNoTotShiVal per promoure hàbits saludables, actituds positives i comportaments no discriminatoris.

La 43a edició del Carnaval de Platja d’Aro s’estén del 15 al 26 de febrer de 2020 amb una vintena de propostes. Enguany el rei del Carnestoltes serà de la Colla Anem de Conya: concretament, la Reina Tuyaca Rachini el Rei Tate Karnarewa.

La Gran Rua de Carrosses i Comparses és dissabte vinent 22 de febrer amb un recorregut per a les avingudes de Cavall Bernat i S’Agaró amb format desdoblat. Al matí hi desfilaran 11 colles en modalitat d’exhibició i a la tarda 65 colles en modalitat de concurs amb un conjunt de 5.000 figurants i una dotació global de 8.000 euros amb guardons per als cinc primers classificats.

Els guardonats poden optar a qualsevol de les modalitats com Carrossa Gran, Carrossa Petita, Comparsa, Disfressa i Colles Locals; i finalment el guardó únic per a la Millor Colla Debutant.

Aquest Carnaval serà especialment històric perquè serà la primera vegada que no es podrà consumir alcohol durant la rua. La decisió la va prendre l’Ajuntament de Platja d’Aro, conjuntament amb el de Sant Feliu de Guíxols i el de Santa Cristina d’Aro. Una decisió però que va provocar força controvèrsia

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -

Altres notícies

- Publicitat -