Personalitza les Preferències de Consentiment

Utilitzem cookies per ajudar-te a navegar eficientment i realitzar certes funcions. Trobaràs informació detallada sobre totes les cookies en cada categoria de consentiment a continuació.

Les cookies que es classifiquen com a "Necessàries" s'emmagatzemen al teu navegador ja que són essencials per habilitar les funcionalitats bàsiques del lloc.

També utilitzem cookies de tercers que ens ajuden a analitzar com utilitzes aquest lloc web, emmagatzemar les teves preferències i proporcionar el contingut i els anuncis rellevants per a tu. Aquestes cookies només s'emmagatzemaran al teu navegador amb el teu consentiment previ.

Pots triar activar o desactivar algunes o totes aquestes cookies, però desactivar algunes d'elles pot afectar la teva experiència de navegació.

Sempre actiu

Necessary cookies are required to enable the basic features of this site, such as providing secure log-in or adjusting your consent preferences. These cookies do not store any personally identifiable data.

No hi ha cookies per mostrar

Functional cookies help perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collecting feedback, and other third-party features.

No hi ha cookies per mostrar

Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics such as the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.

No hi ha cookies per mostrar

Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.

No hi ha cookies per mostrar

Advertisement cookies are used to provide visitors with customized advertisements based on the pages you visited previously and to analyze the effectiveness of the ad campaigns.

No hi ha cookies per mostrar

16.6 C
Pals
Diumenge, 1 juny 2025
- Publicitat -

El dolç Nadal

Lola Puig
Lola Puig
Xef i propietària del restaurant El Fort d'Ullastret
Temps de lectura: < 1 minut
- Publicitat -spot_img
Ràdio Capital, la ràdio del Baix Empordà
Ràdio Capital. La ràdio de l'Empordà
El dolç Nadal
Loading
/
Reproductor d'àudio

Aquesta vegada toca parlar de la dolçor del desembre. Sobretot la que per tradició reben els més petits.
Per obrir boca amb una xocolateta al dia: el calendari d’advent, poc tradicional a casa nostra, però que actualment sovinteja a moltes llars i algun que altre centre escolar.
La cagada de tió, ara “cagades de tió” farcides de xocolates, carmels i llamins de tota mena de les classes:  de l’escola, de ballet,de basket, de violí,…els escoltes; les familiars: de casa o cases (papa, mama), avis d’un costat i avis de l’altre,…
Els torrons i  massapans de tots els àpats nadalencs.
Santaclaus, Pare Noël i reis amb els sacs plens també de llaminadures.
Tots en som conscients del què representa per la salut dels més petits, tothom diu el mateix, en canvi cada any hi ha més excuses per a col.leccionar més “xuxes”.
Voldria aportar algunes idees per a baixar la quantitat de dolç enfocat als més menuts:

  • Fer figures de massapà a casa les típiques que caga el tió: la patata, la butifarra, la pastanaga, … amb poc sucre de bona qualitat o endulçades amb moniato, castanya,…
  • Fer les “xuxes” de fruites confitades amb poc sucre de canya daurada o amb bedoll
  • Fer llamins de gelatines amb alga agar-agar i fruites naturals
  • Fer els torrons a casa amb massapà d’ametlla i fruita, massapà i gemma, massapà i nous; xixona i alacant casolans; guirlache; xocolata i arròs inflat;

També el tortell de reis pot coronar aquestes festes i fer-nos sentir satisfets d’haver aportat tota la dolçor de la millor qualitat a la nostra llar.

I si em dieu que no teniu temps, a Palafrugell tenim els millors llamins ecològics km0 de “la candívora”, una artesana dels carmels amb molta consciència, creativitat i bon gust. Els heu tastat?

- Publicitat -
- Publicitat -

Regencós celebra els 250 anys de la rajoleria can Marc amb una gran participació

La rajoleria can Marc de Regencós ha celebrat els seus 250 anys d’història amb un acte que ha reunit més de 180 persones. L’espai, l’última rajoleria artesana activa del municipi, manté viu l’ofici gràcies a Joan Ferrer Plana. La jornada ha inclòs demostracions, una visita al forn de llenya, la projecció d’un documental i una taula rodona sobre la tradició rajolera local.

Altres notícies