10.1 C
Pals
Dilluns, 10 agost 2020

Últims programes

La Xalana – 5 agost 2020

Avui a la Xalana han pujat el tiktoker GerryQuerryBerry i en Martí Saguer.

La Xalana – 30 juliol 2020

Aquest dijous a la Xalana han pujat en Martí Saguer i l'Àlex Mata amb els quals hem repassat cançons estiuenques de la dècada dels...

Els casals municipals d’estiu a Sant Feliu comencen a funcionar amb mesures excepcionals

El més llegit

La CUP de la Bisbal replica als veïns del barri del Convent

La CUP de la Bisbal replica amb matisacions i explicacions a la nota crítica publicada dies enrere per l’Associació de veïns del barri

On i quan veure les llàgrimes de Sant Llorenç des del Baix Empordà?

No et perdis aquesta guia bàsica amb consells per a l'observació de la pluja d'estels més esperada de l'any.

Pere Comellas, un pioner empordanès

El Terracotta Museu recorda dijous la figura i l’obra de Pere Comellas un pioner empordanès nascut a Corçà

La Bisbal un gestor per fer seguiment de casos sospitosos de Covid-19 i dels seus contactes

Un gestor Covid s’ha incorporat al CAP Doctora Casaponsa de la Bisbal d’Empordà per tal de fer seguiment de casos sospitosos de Covid-19 i dels seus contactes.
- Publicitat -
Redacció
Redaccióhttps://www.radiocapital.cat
Ràdio Capital combina una programació musical de qualitat, amb diferents programes informatius i divulgatius.

Tret de sortida de l’activitat dels casals municipals d’estiu a Sant Feliu de Guíxols. L’estiu d’aquest 2020 el casalet, el casal d’esports i el casal de proximitat, que segueixen un funcionament completament nou (adaptat al context d’emergència sanitària pel coronavirus), han començat dilluns 6 de juliol. S’han extremat precaucions tant per part dels propis organitzadors com per part dels infants i les famílies, i el període de casals s’allargarà gairebé tot l’estiu, fins al divendres 28 d’agost.

D’entrada, els requisits d’admissió giren al voltant de la COVID-19. No s’hi permet l’assistència de persones que estiguin infectades, ni tampoc d’aquelles que en tinguin algun símptoma compatible. Per extensió, també es veta la presència d’infants que hagin conviscut amb positius de coronavirus o amb símptomes compatibles en els últims 14 dies.

Deixant de banda els requisits d’entrada, repassem tot seguit algunes de les mesures més importants que els casals municipals d’estiu porten a terme per al seu correcte funcionament:

  • Entrades i sortides esglaonades. Els accessos estan controlats per a evitar possibles aglomeracions.
  • Preferència pels espais oberts. Les activitats ludicopedagògiques es realitzen preferentment a l’aire lliure. En tot cas, però, en aquelles que es desenvolupen en espais interiors es respecta una superfície pròpia de 4m² per infant.
  • Límit de deu infants per grup. Els grups són d’un màxim de deu nens, i hi ha un únic monitor a càrrec de cada grup. Per tal de maximitzar la seguretat, aquest monitor és i serà sempre el mateix al llarg de les setmanes de casal i, a més a més, dins de cada grup es procura respectar en tot moment la distància interpersonal de dos metres entre els assistents.
  • No interacció entre grups. Per tal de tallar hipotètiques cadenes de transmissió del virus, els grups d’infants no tenen la possibilitat d’entrar en contacte amb la resta de grups.
  • Prioritat màxima a la higiene. Infants i monitors es renten freqüentment les mans, i l’ús de mascaretes passa a ser obligatori quan les circumstàncies ho requereixen. També són habituals les comprovacions de l’estat de salut dels participants.
  • Figura del responsable de seguretat. S’ha creat el càrrec de responsable de seguretat i higiene a dins mateix de cada casal, que entre d’altres tasques vetlla perquè es compleixin les mesures de prevenció. A més, els centres disposen d’un protocol d’actuacions que en regulen la seguretat, les desinfeccions d’espais, etc.

 

- Publicitat -
Temps de lectura: 2 minuts
- Publicitat -
- Publicitat -

Últimes notícies

Territori treu a informació pública un estudi per construir un nou pont sobre el Ter a Ullà

El Departament de Territori i Sostenibilitat ha tret a informació pública un estudi que projecta la construcció d'un nou pont sobre el riu Ter a Ullà (Baix Empordà). Es tracta d'un nou vial que connectarà la GI-643 amb la C-31 i això permetrà que els vehicles no hagin d'entrar al municipi de Torroella de Montgrí.

Es dispara la venda de bicicletes a l’Empordà pel coronavirus

Els tallers també han vist créixer de cop el volum de feina de clients que volien posar a punt bicis antigues

Amb So de Cobla de Palamós tanca la quarta edició amb més de 2.500 espectadors malgrat el coronavirus

Des de la direcció consideren "un èxit" haver omplert el 90% de l'aforament disponible

Com afecta el coronavirus la verema de la DO Empordà?

La recollida s'avançarà a mitjans d'agost amb la previsió d'una producció igual o inferior a la de l'any passat

Quatre ganxons, premiats en el Campionat de Catalunya d’Embarcació Fondejada

El passat 1 d'agost va tenir lloc a Sant Feliu de Guíxols el Campionat de Catalunya d'Embarcació Fondejada Duos 2020. Els esportistes ganxons de  l’Associació Esportiva de Pesca Marítima Sant Feliu de Guíxols van aconseguir-hi la primera i quarta posició.

Altres notícies