10.2 C
Pals
Dijous, 25 abril 2024
- Publicitat -

Dolors Bassa: “No les hem tingut mai totes en res”

Supermatí - entrevistes
Supermatí - entrevistes
Dolors Bassa: “No les hem tingut mai totes en res”
Loading
/

Aquesta setmana, el Tribunal Suprem ha rebutjat tots els recursos presentats contra l’indult concedit pel govern espanyol a Dolors Bassa i la resta de líders independentistes condemnats per la causa de l’1-O. Per això, hem entrevistat al Supermatí a la torroellenca Dolors Bassa per parlar sobre la decisió de la sala contenciosa-administrativa.

De moment, l’exconsellera es mostra contenta amb la decisió del tribunal encara que explica que “no les tenien totes” perquè en la justícia espanyola “als independentistes sempre ens ha tocat molt el rebre.” De fet, no hi va haver unanimitat, 2 dels magistrats varen votar a favor dels recursos. També, recorda que tot i la decisió del Suprem encara queda la via del Tribunal Constitucional.

Es van presentar més de 60 recursos al Suprem, tal com explica hi havia “gent que no tenia res a veure amb el procés” que els havia jutjat. Com és l’exemple de Pro Patrimonium Sijena y Jerusalén, Bassa detalla d’on ha sortit aquesta associació.

Bassa encara no pot anar al Tribunal Europeu de Drets Humans, ja que s’ha d’haver finalitzat anteriorment tots els procediments que hi hagi en el propi estat i, actualment, a ella encara no li han resolt.

D’altra banda, la inhabilitació és política “per qualsevol càrrec polític, però també per qualsevol lloc on hi hagi administració pública”. Per això, encara que ella s’havia dedicat sempre al món de l’ensenyament i la seva intenció era tornar a l’escola on havia treballat a Torroella, en ser concertada no ho ha pogut fer i ara treballa en una fundació d’una empresa privada.

Temps de lectura: < 1 minut

Més àudios